Cohen wil 'mooipraterij' kabinet ontmaskeren

null Beeld ANP
Beeld ANP

PvdA-leider Job Cohen wil de komende tijd de 'mooipraterij' van het kabinet blootleggen. Volgens de fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij stelt premier Mark Rutte de kabinetsingrepen voortdurend mooier voor dan ze zijn.

ANP/redactie

'De premier verkoopt iets dat er niet is', stelde Cohen zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. 'Er komen 3000 agenten bij? Nul. Er komen 12.000 verpleegsters bij? Die komen er niet. Eén miljard extra voor de zorg? Geen sprake van', zijn enkele voorbeelden die hij noemt. Cohen verwijt Rutte een gebrek aan leiderschap, wat volgens de PvdA-leider ook grote gevolgen kan hebben voor de aanpak van de eurocrisis.

Cohen benadrukt verder dat het essentieel is dat er een goed pensioenakkoord komt. Als het kabinet de eisen van de PvdA hierover niet inwilligt, gaat de partij niet akkoord, waarschuwt hij. 'Het moet op een behoorlijke manier worden geregeld dat mensen met een laag inkomen die hard hebben gewerkt op hun 65e kunnen stoppen met werken', aldus Cohen. Ook de lastenverdeling tussen jong en oud moet volgens hem evenwichtiger worden. 'Ik eis van minister Henk Kamp van Sociale Zaken dat hij daar voor het eind van het reces gehoor aan geeft. Wij zeggen hoe het moet, anders gebeurt het niet.'

null Beeld ANP
Beeld ANP

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden