CNV laat personeel looneis bepalen

meedenken | De vakbondbestuurders willen af van één cao-eis voor alle bedrijven in een sector. Werknemers kunnen gaan kiezen welke looneis bij hun baas verantwoord is.

Vakbonden doen te weinig beroep op hun achterban als het gaat om inkomenswensen, vindt CNV Vakmensen. Om daar verandering in te brengen mogen CNV-leden, maar ook hun collega's zonder lidmaatschap, vanaf volgend jaar zelf bepalen hoe hoog de looneis moet zijn in cao-onderhandelingen. Voorzitter Piet Fortuin legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Hoe bepaalt CNV nu de looneis?

"Op dit moment is het zo dat we na Prinsjesdag kijken naar bijvoorbeeld de inflatie, de arbeidsproductiviteit, de koopkracht en de verbeteringen die mogelijk zijn. Op basis daarvan en gesprekken gevoerd in de bedrijfskantine, formuleren onze bestuurders een centrale looneis waar leden voor of tegen kunnen stemmen. Wordt die eis goedgekeurd, dan houden we daar bij alle cao-onderhandelingen aan vast. Tientallen jaren hebben we het zo gedaan, maar eigenlijk is dat vreemd. Elk bedrijf is anders."

Hoe gaat dat straks als medewerkers zelf de looneis mogen bepalen?

"Via ons forum jeachterban.nl en gesprekken in de kantine vragen we ze: 'Jongens, hoe staat het bedrijf ervoor? Hoe zit het met jullie arbeidsproductiviteit, hebben jullie nagedacht over de hoogte van de loonsverhoging?" Maar we hebben het ook over roosters, over arbeidsomstandigheden, over duurzame inzetbaarheid. Over eigenlijk alles wat hun cao betreft. Ze voorzien ons niet alleen van input, maar bepalen ook de prioriteit van onderwerpen. Als medewerkers meer vrije dagen hoger op hun verlanglijst hebben staan dan een hoger inkomen, dan neemt de vakbondsbestuurder die namens hun de cao-onderhandelingen voert dat over."

En als ze helemaal geen loonsverhoging willen?

"Dat kan ook. Als het merendeel van het personeel daar om vraagt."

Er even vanuit gaande dat ze wel een loonsverhoging willen; als de ene medewerker acht procent loonsverhoging realistisch vindt en de ander 1,5 procent, wordt dan het gemiddelde genomen?

"Nee. Medewerkers moeten wel sterk beargumenteren waarom een bepaald percentage realistisch is. Bestuurders kijken vervolgens naar het totale beeld. Wat zegt het merendeel van het bedrijf? Uit al die verschillende antwoorden komt vanzelf een bepaalde loonvraag naar voren en daarmee stapt een bestuurder de onderhandelingen in."

Maar als de bestuurder uiteindelijk de conclusie trekt, kun je dan nog zeggen dat de looneis compleet door de medewerkers zelf is bepaald?

"Ja. De bestuurder haalt informatie op in de kantine en op ons forum. Daarna koppelt hij de conslusie die hij wil gaan trekken terug op jeachterban.nl. Daar kan hij zeggen: Het lijkt erop dat jullie richting de drie procent willen, klopt dat? Pas daarna gaat hij die onderhandelingen in."

Telt de stem van CNV-leden zwaarder dan niet-leden bij het bepalen van de looneis?

"Alle medewerkers hebben een even grote stem. Tijdens de onderhandelingen zal de bestuurder ook veel naar ze terugkoppelen via de website en kan iedereen meepraten over de vorderingen. "

Waarom is het voor CNV zo belangrijk om ook niet-leden een stem te geven?

"Enerzijds omdat we het draagvlak van de cao willen vergroten. En anderzijds om onze representativiteit te verbeteren. We willen namens iedereen kunnen spreken, niet alleen namens die 17 procent aan vakbondsleden."

Niet-leden betalen niet voor jullie inspanningen. Hoe gaan jullie uiteindelijk het hoofd boven water houden?

"Instituties staan onder druk. Kerken, kranten, vakbonden, hun ledenaantallen slinken allemaal. Maar ik ben er stellig van overtuigd dat mensen nog wel behoefte hebben aan deskundigheid. Bijvoorbeeld op het gebied van werk en inkomen. Wij proberen nu verbinding te zoeken met een grote groep mensen.

"In de toekomst moet blijken hoe we daarmee inkomsten gaan genereren. Maar het begint met verbinding."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden