'Clinton wilde Whitewater in de doofpot stoppen'

WASHINGTON (Reuter, AP, ANP) - President Clinton is tekort geschoten in de behandeling van het Whitewater-schandaal. De beschuldiging kwam van een topambtenaar van het Witte Huis tijdens de eerste openbare hoorzitting van het Amerikaanse Congres over de affaire.

De Republikein Jim Leach beschuldigde de Democratische leider ervan de affaire in de doofpot te willen stoppen. Clinton zou het Amerikaanse volk misleid hebben met deze handelwijze. Clintons huidige adviseur, Lloyd Cutler, verklaarde dat medewerkers van het Witte Huis geen regels hebben overtreden, toen zij bij banken in Arkansas informeerden over het gefaalde investeringsproject Whitewater.

De Clintons worden ervan beschuldigd geld te hebben geïnvesteerd in een mislukt onroerend-goedproject, Whitewater, van een vriend van het presidentiële paar, James McDougal. Deze zou bij behandeling van zijn faillissement bevoordeeld zijn in ruil voor illegale stortingen in Clintons verkiezingskas.

De komende weken zullen vele medewerkers van het Witte Huis in de beklaagdenbank komen. De zittingen zullen het imago van de president waarschijnlijk geen goed doen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden