CITATEN | Wat zei Jan Mulder precies in 'Villa BvD'?

In het programma 'Villa BvD' van donderdag 10 juni, vijf dagen voor de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal, is SBS-verslaggever Hans Kraaij jr. te gast. De gewraakte wedstrijd Nederland-Tsjechië staat pas voor negen dagen later op het programma. Gezeten aan tafel met Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder geeft Kraaij jr. commentaar op de spelers van Oranje, trainer Advocaat en de kleine blessures van Seedorf en Van der Sar. Kraaij en Mulder discussiëren over hoe Nederland het er in de eerste wedstrijd tegen Duitsland vanaf zal brengen. Het gesprek komt terloops op de prestaties van de trainer. Kraaij vindt dat Mulder te negatief is over Advocaat.

Van Dorp tegen Kraaij: Jíj neemt Jan Mulder kwalijk dat hij veel te veel tekeergaat tegen Advocaat.

Kraaij: Het is niet alleen Jan, maar ik moet wel tegen je zeggen, Jan, en ik moet je ook aan kunnen kijken. (Jan Mulder kijkt quasi-verontwaardigd weg) Ik heb niet alle uitzendingen gezien, omdat ik ook onderweg hier naartoe was. Maar je schijnt verschrikkelijk tekeer te gaan over Advocaat. Alsof het een of andere crimineel is. Alsof het een gek is, of dat hij de bak in moet. Er deugt van die man helemaal niets meer als ik Jan hoor praten.

Mulder: (spottend) Ik heb wel tegen Frits gezegd: ze moeten Dick Advocaat óphangen! Dat heb ik wel gezegd.

Kraaij: (lachend) Nou, dan ben je vrij positief. (publiek lacht)

Mulder: (verheft zijn stem) Jij hebt dat allemaal niet zo goed verstaan. En eigenlijk vind ik sténigen!

Kraaij: Waarom?

Mulder: (serieus) Je zit schromelijk te overdrijven. Ik heb het alleen maar over die behoudende tactiek van dat Nederlands elftal.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden