Christiaan van de Woestijne uit Krimpen aan den ...

Christiaan van de Woestijne uit Krimpen aan den IJssel heeft de Nationale Biologie Olympiade gewonnen. Hij is leerling in 6-VWO van de Guido de Bresschool in Rotterdam. Bjorn Lammers van het Wagenings Lyceum werd tweede, Michiel Uitdehaag van de katholieke scholengemeenschap Etten-Leur derde en Jeroen Nijman van de Blaise Pascalschool in Spijkenisse vierde.

Zij zullen Nederland vertegenwoordigen op de derde Internationale Biologie Olympiade, die van 5 tot en met 11 juli in het Tsjechische Poprad wordt gehouden. Scholieren uit 13 landen nemen er aan de olympiade deel. De tweede Nationale Biologie Olympiade werd onder meer georganiseerd door de faculteit Biologie van de Rijksuniversiteit Utrecht. Er deden 548

havo/VWO-scholieren aan de nationale olympiade mee; veertig procent van hen waren meisjes. Het thema was de overgang van water naar land en de gevolgen daarvan voor de evolutie, ontwikkeling en fysiologie van organismen.

E. van Erp is benoemd tot algemeen directeur ad interim van Rotogravure Etten in Etten-Leur. Van Erp volgt J. J. E. M. Smeets op, die benoemd is in de directie van VNU Grafische Industrie in Amstelveen.

Het Algemeen Nederlands Verbond heeft een prijs van 10 000 gulden toegekend aan het Institut Neerlandais in Parijs. Daarmee wil het verbond zijn waardering uitdrukken voor de jarenlange inspanningen van het instituut om de Nederlandse taal en cultuur in Frankrijk onder de aandacht te brengen.

Cox Habbema blijft tot en met september 1995 directeur van de Amsterdamse Stadsschouwburg. De meerderheid van de hoofdstedelijke commissie kunst en cultuur heeft woensdag besloten Habbema voor drie jaar te herbenoemen. Haar contract liep op 1 september af.

J. R. Eikelenboom (50) is per 1 juli benoemd tot managing director van Verosol Nichibei Europe bv, de joint venture van BlydensteinWillink nv en de Japanse onderneming Nichi bei Co. Hij volgt hiermee ir. J. P. Pot van BakkenistIntroman Interim Ma nagement op.

Mr. drs. H. P. A. M. van Arendonk wordt hoogleraar belastingrecht aan de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Erasmusuniversiteit Rotterdam. Hij volgt prof. dr.J. H. Christiaanse op. Arendonk was lid van de commissie-Oort.

De Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel heeft een nieuwe voorzitter. Mr. G. J. Doeksen, vice-voorzitter van de raad van bestuur van Inernatio-Muller, volgt H. A. Wascheck op. Het bestuur telt vier nieuwe leden: B. Bergman (lid van de raad van bestuur Ruhrgas AG. Essen), M. M. von Coerper (president-directeur Mercedes-Benz Nederland), P. M. de Jong (lid directie Philips GMbH, Hamburg) en ir. J. H. M. Lindenbergh (lid van de raad van bestuur NMB Postbank).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden