Christenen voor Europa

DEN BOSCH – Meer dan 100 000 christenen zijn zaterdag in 147 Europese steden, waaronder Den Bosch, bij elkaar gekomen om ,,de Europese ziel te versterken”. De manifestatie was georganiseerd vanwege de uitbreiding van de Europese Unie op 1 mei.

In Stuttgart, waar het hoofdprogramma plaatsvond, sprak voorzitter van de Europese Commissie Romano Prodi via een sattelietverbinding de deelnemers toe. Hij benadrukte dat het christendom sterk heeft bijgedragen aan waarden, idealen en verwachtingen van het Europees burgerschap. Volgens Prodi kan het christendom als tegengif dienen voor angst, veroorzaakt door terrorisme.

In Den Bosch werd de bijeenkomst door 1300 mensen bijgewoond. Edy Korthals Altes, schrijver en erevoorzitter van de Wereldconferentie van Religies voor de Vrede, uitte zijn zorg over de materialistische koers van Europa. Volgens PKN-scriba Bas Plaisier, zijn er in Europa ,,nog steeds veel mensen die in woord en daad hun geloof in Jezus belijden.” Volgens bisschop Ad van Luyn heeft Europa een tegenbeweging nodig tegen de voortschrijdende secularisering en individualisering.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden