Update

Chirurgen Maasziekenhuis mogen weer werken

Twee chirurgen van Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer die op non-actief zijn gezet, mogen binnen vijf dagen weer aan het werk. Ze hebben dat afgedwongen via een kort geding bij het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg dat gisteren uitspraak heeft gedaan. Betrokken partijen hebben dat vandaag laten weten.

Het duo werd een maand geleden op non-actief gezet omdat er een samenwerkingsprobleem was tussen de maatschap chirurgie en in- en externe partijen.

Verrast
De raad van bestuur van het ziekenhuis liet in een verklaring weten verrast te zijn door de uitkomst. 'De meerderheid van de betrokken vakgroepen van andere specialisten heeft aangegeven dat samenwerking met de betreffende specialisten niet meer mogelijk is. Het Scheidsgerecht erkent de problematiek maar vindt dit objectief onvoldoende vastgesteld', staat in een verklaring.

De raad van bestuur gaat op korte termijn in overleg met het bestuur van de medische staf van het ziekenhuis over maatregelen die nu nodig zijn voor medewerkers, de medische professionals en de dienstverlening. 'In de komende 6 maanden zal duidelijk worden welke definitieve maatregel van kracht wordt om het samenwerkingsprobleem op te lossen.'

Specialisten van het Nijmeegse ziekenhuis UMC St Radboud die zijn ingeschakeld om werkzaamheden waar te nemen, blijven ook de komende tijd aan het werk in het Boxmeerse ziekenhuis.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden