Chiel

,,Wordt er een lied voor mij opgenomen? Om mij terug te krijgen op de buis?'' Bert van Rheenen, beter bekend als Chiel Montagne, is verrast. Zijn snor is tegenwoordig alleen nog te bewonderen bij tv-winkel Tell Sell waarvoor Montagne de cd 'Mooi was die tijd' promoot. Maar gelegenheidsformatie 'Snormaal' wil dat veranderen: Chiels legendarische 'Op volle toeren' moet terug op de buis. Snormaal, dat geheel bestaat uit vrienden van Montagne, onder wie Corrie Konings, Ronnie Tober, Bonnie St. Claire en Jacques Herb, nam daartoe het strijdlied 'Hij zit wel snor!' op.

Het idee voor de plaat komt van dj 'Razende Roeland' van Zeijst, die zaterdagnacht op Radio 3 'Pyjama FM' presenteert. ,,Want het Nederlandstalige genre krijgt op de tv geen kans.'' Zelf moet hij er ook weinig van hebben (,,Het is niet mijn muziek''), maar er zijn veel mensen die wél van Frans Bauer houden, weet de dj.

Montagne is in ieder geval trots op de actie. ,,In 1971 begon ik bij de Tros, mei 1991 is het programma gestopt. Het is toch bijzonder dat zo'n programma na zoveel jaar nog zo leeft.'' En verder wacht hij gewoon af of een omroep zich meldt.

Maar bij de Tros bestaan geen plannen om 'Op volle toeren' te reanimeren. ,,We hebben al het 'Schlagerfestival', 'Hoeba hoeba hop', 'BZN ontmoet...' en 'Let's make music'', zegt de woordvoerster. Misschien Razende Roelands eigen Avro dan? Die omroep heeft cultuur toch uitgeroepen tot 'speerpunt'? ,,Natuurlijk heb ik direct onze programmadirecteur Ad 's Gravesande erop aangesproken'', zegt de dj. ,,Die is ook enthousiast. Maar het is moeilijk Chiels programma 'in te passen'.''

Een tikkeltje hypocriet wellicht, die actie? Zeker niet, vindt de Avro-dj. ,,Wij bieden Chiel, op kosten van de Avro, een platform. De goodwill is er dus. En verder is het afwachten.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden