Chiel Montagne

Een forse tegenvaller voor Bert van Rheenen, beter bekend als Chiel Montagne. De snor, die grote roem oogstte met het Tros-programma 'Op volle toeren', zit weer thuis. Radio Nationaal, het station waarvoor 'Tell-Sell-Chiel' sinds november vorig jaar iedere dag twee uur lang het Nederlandse product draaide, heeft afscheid van hem moeten nemen. Hetzelfde lot trof ook andere prominenten als Imca Marina, Bart van Leeuwen en Karel van Cooten.

,,Ja, het is vervelend'', zegt Montagne. ,,Ik overleef het wel hoor, maar dit was niet te voorspellen.'' De oorzaak? ,,Het inconsistente overheidsbeleid'', meent Radio Nationaal-eigenaar Ruud Hendriks, bij het grote publiek vooral bekend als de presentator van Veronica's Nieuwslijn. Nu de rechter heeft bevolen dat alle FM-frequenties geveild moeten worden, is het voor Hendriks zaak om op de kleintjes te letten: zo'n frequentie kan een dure zaak worden. Dus heeft hij negen medewerkers ontslagen en neemt de computer hun taken over.

Voor Montagne zijn de druiven zuur. Gelukkig heeft hij nog een eigen bureautje, Chiel Montagne Produkties BV. Daar kun je Montagne, voor evenementen, inhuren. ,,Maar dat stelt ook nog maar weinig voor'', zegt de presentator. Bovendien wil hij eerst wat tijd nemen 'om de dingen op een rijtje te zetten'.

En die actie om hem weer terug te brengen op de buis, begin dit jaar op de radio gestart door Avro-dj 'Razende Roeland' van Zeijst? Voor die gelegenheid hadden vrienden van 'de snor' Corry Konings, Ronnie Tober en Bonnie St. Clair zelfs nog een cd'tje gemaakt, getiteld 'Hij zit wel snor!' Montagne: ,,Ach, ik heb die Roeland nog een keertje gesproken. Het was een leuke actie. Die jongen bedoelt het tenminste wel goed. Maar verder is het allemaal langs me heen gegaan.'' 'Op volle toeren' komt dan ook niet meer terug op de vaderlandse televisie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden