Chef-kok Hans van Wolde baalt

MAASTRICHT (ANP) - ,,Ik ben teleurgesteld. We waren er klaar voor. We hebben genoeg in het buitenland gegeten en gerechten tot in de details verder uitgewerkt, maar we zijn er niet voor beloond''. Zo reageerde Hans van Wolde van tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht op het feit dat hij geen derde Michelinster heeft gekregen.

Michelin-hoofdinspecteur Werner Loens: ,,We hebben er heel wat maaltijden gegeten, maar we vonden hem er nog niet klaar voor. Maar er komt elk jaar een nieuwe gids uit.''

,,Ik heb in drie jaar tijd vier sterren gehaald'', juicht Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Drie jaar geleden kreeg hij bij zijn voormalige werkgever restaurant Zwethheul in Delft twee sterren. In 2006 nam de chef-kok het driesterrenrestaurant Parkheuvel van Cees Helder over, maar Michelin nam hem in dat jaar twee sterren af.

Hele dag champagne

Nu is Van Loo weer terug waar hij wil: ,,Ik hoor nu weer bij de eredivisie en dat voelt onbeschrijflijk goed. Wat een beloning voor onze brigades die de afgelopen twee jaar keihard hebben gewerkt. De hele dag champagne!''

Champagne is er ook in restaurant de Librije in Zwolle, of liever gezegd bij 'het zusje'. Librije's Zusje, het restaurant bij het pasgeopende hotel van Jonnie en Thérèse Boer heeft driekwart jaar na de opening al een eerste Michelinster. Jonnie Boer: ,,Dat is toch helemaal leuk. Wordt het misschien toch ook tijd dat we er een broertje bij maken.''

Meesterkok Sydney Schutte en Arjan Bisschop runnen Librije's Zusje. Boer: ,,Het is ook een goede formule. Er staan klassiekers op de kaart van jaren geleden, vijf nieuwe gerechten en vijf vegetarische gerechten. Dat werkt goed.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden