Chavez regeert Venezuela via Twitter

Het twitteraccount van Hugo Chavez. Beeld
Het twitteraccount van Hugo Chavez.

De Venezolaanse president Hugo Chavez wil ondanks zijn ziekte en zijn behandeling hiervoor in Cuba, de touwtjes in Venezuela stevig in handen houden. Dit doet hij via Twitter.

AP/Redactie

Chavez stuurde deze week meer dan vijftig tweets vanaf zijn @chavezcandanga account, waarin hij onder meer een afvalophaalproject goedkeurde, plannen voor een nieuw park loofde en het nationale voetbalelftal toejuichte.

De president verwees af en toe ook naar zijn persoonlijke strijd tegen kanker. Dinsdag twitterde hij naar een aanhanger 'We gaan hier vooruit, mijn broeder! Met God en de (Heilige) Maagd!'.

Donderdag stuurde de president een hele reeks berichten waarin hij foeterde op de beslissing van de scheidsrechter van de voetbalwedstrijd tegen Paraguay voor de Copa America. Chavez zei dat hij samen met Fidel Castro zat te kijken en dat ze het er over eens waren dat de arbiter een verkeerde beslissing had genomen.

Chavez heeft meer dan 1,8 miljoen volgers en zijn tweets zijn geregeld te zien op de nationale televisie. Hij gebruikt Twitter om thuis in het nieuws te blijven nu hij niet in het land is en niet zijn gebruikelijke optredens op televisie kan houden.

Telefoongesprek
Gisteren liet de president weten dat hij de eerste fase van zijn chemotherapie heeft voltooid en plannen heeft gemaakt voor de tweede fase. Chavez vertelde dit in een telefonisch gesprek met de vicepresident van Venezuela, Elias Jaua, dat live op de staatstelevisie werd uitgezonden.

Dit 'live' optreden op de televisie was het eerste sinds hij vorige week vertrok naar Cuba voor zijn chemotherapie. Chavez laat zich op dit moment het meest en het liefst horen via Twitter.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden