'Chavez lacht weer en geeft instructies'

De zieke Venezolaanse president Hugo Chavez kan weer lachen en verstrekt vanuit Cuba instructies voor het landsbestuur. Dat meldde Elias Jaua, minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela.

Eerdere geruchten dat Chavez mogelijk in levensgevaar verkeerde, hebben de laatste tijd plaatsgemaakt voor verhalen over een snelle terugkeer naar Venezuela. Positieve geluiden van verschillende politici en officieren dragen daar aan bij. 'Vrienden, ik heb net onze president Hugo Chavez ontmoet. We hebben grappen gemaakt en en gelachen', meldde Jaua. Volgens hem heeft de president enkele besluiten genomen over de deelname aan een Latijns-Amerikaanse conferentie die binnenkort in Chili plaatsvindt.

Tegenstanders van Chavez, die sinds zijn vierde kankeroperatie in Cuba, zes weken geleden, niet meer in het openbaar verscheen, zijn sceptisch. Zij vragen zich af waarom hij het land niet kan toespreken als hij wel in staat is om met ministers en officieren te spreken. Ook willen ze weten of Chavez wel weer gezond genoeg kan worden om aan te blijven als president. Is dat niet het geval, dan zou een interim-president aangesteld moeten worden die binnen 30 dagen nieuwe verkiezingen uitschrijft.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden