Chauffeur aangeboden, met korting

Van een onzer verslaggeefsters ROTTERDAM - Ondernemers in het Rijnmondgebied die behoefte hebben aan een chauffeur, een kantinemedewerker of portier kunnen die met 'korting' krijgen, als ze een speciale voordeelcheque inleveren.

De Kamer van Koophandel in Rotterdam heeft een boekje met 'werkcheques' gemaakt met 25 aantrekkelijke aanbiedingen voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar personeel.

De honderden ondernemers die gisteren de 195ste verjaardag van de Kamer van Koophandel alsmede de uitreiking van de Rotterdamse ondernemersprijs bijwoonden, kregen allemaal een exemplaar mee. Er zit bijvoorbeeld een cheque in van de MKB-organisatie in de Rijnmond. Bedrijven kunnen daarmee in het midden- en kleinbedrijf de eerste twee weken een personeelslid gratis kijgen. Voorzitter J. van Caldenborgh hoopt dat vooral laaggeschoolde werklozen dank zij deze 'voordeelactie' weer aan de slag komen. De actie is ingegeven door de zorg over de groei van de werkloosheid onder laag- en ongeschoolde inwoners van het Rijnmondgebied. Voor Van Caldenborgh staat vast dat er volop werk is voor deze mensen, alleen moeten de ondernemers daar meer oog voor krijgen. Om het goede voorbeeld te geven heeft hij zelf een jaar geleden een langdurig werkloze aangesteld als klusjesman bij zijn chemiebedrijf Caldic Chemie. Ook zouden veel meer ondernemers een chauffeur moeten aanstellen, meent Van Caldenborgh.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden