Cees van der Laan nieuwe hoofdredacteur Trouw

Cees van der Laan is de nieuwe hoofdredacteur van Trouw. Beeld Patrick Post
Cees van der Laan is de nieuwe hoofdredacteur van Trouw.Beeld Patrick Post

Cees van der Laan is de nieuwe hoofdredacteur van Trouw. De redactie stemde in met zijn benoeming, nadat hij door een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers, de Persgroep en de redactie was voorgedragen. Afgelopen september maakte Willem Schoonen bekend zijn functie als hoofdredacteur neer te leggen.

Kristel van Teeffelen

Van der Laan (52) begon dertien jaar geleden op de parlementaire redactie van Trouw, waarvan hij de laatste drie jaar chef was. Vorig jaar maakte hij de overstap naar Amsterdam om er chef verslaggeverij te worden.

Als voormalig lid van de Redactieraad en voorzitter van de Ondernemingsraad is hij altijd actief bij de krant betrokken geweest. Als hoofdredacteur zal hij zich vooral gaan richten op het toekomstbestendig maken van Trouw. "De krant staat er goed voor. Ik wil dat mijn kinderen en kleinkinderen Trouw ook nog kunnen lezen. Daarvoor moeten we digitale stappen gaan zetten."

Van der Laan begon zijn journalistieke carrière bij de Nieuwe Weesper. Later maakte hij de overstap naar het Noord-Hollands Dagblad en de Geassocieerde Pers Diensten, waar hij onder meer als oorlogsverslaggever naar verschillende conflictgebieden vertrok.

Willem Schoonen kondigde in september aan dat hij na zes jaar zijn functie als hoofdredacteur neerlegt. Het is aan een nieuwe voorman om de uitdaging aan te gaan om voor Trouw een plek te veroveren op de digitale kanalen en platforms, schreef hij in een mail aan de redactie.

Van der Laan: "Ik wil in de traditie van Trouw staan en daarmee in de traditie van Willem. Een krant maken die zich voortdurend weet te vernieuwen, in vorm en inhoud, zonder de waarden waar de krant voor staat los te laten. Trouw is een bijzondere krant, waar ik trots op ben."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden