CDA kritisch over wet arbeidsgehandicapten

'Wet werken naar vermogen is te lastig'

Regeringspartij CDA is opvallend kritisch over de Wet werken naar vermogen die tot doel heeft mensen met een arbeidsbeperking die nu een uitkering hebben door te laten stromen naar een reguliere baan. Het Kamerlid Mirjam Sterk noemde de wet gisteren te bureaucratisch. Zij doelde met name op de zogeheten loondispensatie voor werkgevers, waardoor zij de mogelijkheid krijgen werknemers met een arbeidshandicap minder dan het minimumloon te betalen. Deze werknemers worden onderworpen aan een toegangstoets om te bepalen hoeveel loon (onder het minimum) zij waard zijn. Vervolgens vullen de gemeenten dat bedrag aan tot het minimumloon.

Voor die toegangstoets moet een heel bureaucratisch apparaat worden opgetuigd. Sterk voelt daar niets voor. Zij vindt dat gemeenten best zelf kunnen inschatten of mensen in staat zijn het minimumloon te verdienen. "Sloop die toegangstoets uit de wet", riep zij staatssecretaris De Krom van sociale zaken gisteren op tijdens een eerste debat over het wetsvoorstel. Zij kreeg steun van het SGP-Kamerlid Dijkgraaf.

De Wet werken naar vermogen bundelt drie bestaande uitkeringsregelingen: de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en de Wajong voor jonggehandicapten. Oppositiepartijen SP en PvdA willen helemaal af van de loondispensatie, omdat zij die discriminerend vinden en bedreigend voor het minimumloon. Zij zien liever dat werkgevers die mensen met een arbeidshandicap in dienst nemen loonkostensubsidie krijgen. GroenLinks is voorstander van een individueel reïntegratiebudget. D66 kan wel leven met de loondispensatie, maar wil de termijn beperken tot drie of vijf jaar. Daarna moeten de werkgevers gewoon het minimumloon betalen.

Werkgevers hebben te kennen gegeven dat loondispensatie niet zal werken. Mensen met een arbeidshandicap hebben immers begeleiding nodig, maar daarvoor hebben de gemeenten geen budget. Voor dat doel vroegen zij gisteren in een petitie om meer geld. Het PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer vindt dat bedrijven een bepaald quotum aan arbeidsgehandicapten in dienst moeten hebben, bijvoorbeeld vijf procent van hun personeelsbestand. Zo niet dan krijgen zij een boete.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden