Carice, Guy en de baby

Als je zwangerschap nieuws is op alle internationale showbizzsites, dan ben je echt wel een beetje ster.

HARMEN VAN DIJK

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: harmenvandijk@trouw.nl

We doen traditioneel wat zuinigjes over de internationale successen van onze sterren. Zal allemaal wel meevallen toch, met die internationale carrière van zo'n Carice van Houten - zouden ze in het buitenland echt weten wie ze is?

Nou: als je prille zwangerschap nieuws is op alle toonaangevende showbizzsites, van People.com tot E-online, dan ben je toch wel een beetje een ster. Natuurlijk helpt het dat de aanstaande vader ook een bekende acteur is: de Australiër Guy Pearce - denk aan films als 'Memento' en 'The Hurt Locker'. Maar de showbizzsites hoefden echt niet uit te leggen wie Carice is: iedereen kent haar als de boze priesteres Melisandre in de mega populaire serie 'Game of Thrones'. In die rol baart ze trouwens een monster, de Shadowbaby, en om de grappenmakers voor te zijn, kopte ze die zelf via twitter alvast in. Maar dit terzijde.

De romance van Carice (39) en Guy (48) heeft ook een zekere Hollywoodallure. Ze zijn pas een half jaar bij elkaar, en nu al aanstaande ouders. Carice brak rond het begin van de romance met haar tien jaar jongere geliefde Kees van Nieuwkerk (de zoon van). Guy lag in scheiding met zijn jeugdliefde Kate Mestitz, die hij al kende sinds ze 12 jaar waren. Guy zei in interviews meermaals dat hij geen kinderen wilde: "Er zijn al genoeg baby's in de wereld en ik zou een slechte vader zijn." Dat hij nu zo vlot van gedachten is veranderd, geeft het verhaal een scherp randje.

Dat Carice dolgraag kinderen wilde, maar bang was dat het er niet meer van zou komen, was ook bekend. Ze overwoog zelfs haar eitjes in te vriezen, vertelde ze een paar jaar geleden. Dat is nu niet meer nodig.

Wie ook dolgelukkig moet zijn met de zwangerschap is regisseur Martin Koolhoven. Carice en Guy ontmoetten elkaar op de set van zijn eerste internationale film, 'Brimstone' - een ambitieus en gedurfd project. Hij kan zich geen betere publiciteit wensen dan deze romance, de baby en wie weet: een huwelijk van zijn hoofdrolspelers?

Dan is er nog Halina Reijn, de boezemvriendin van Carice. De chiquere sterrenkijkers weten, van haar columns in de Volkskrant en optredens bij 'De Wereld Draait Door', dat Halina een OK-vrouw is. Dat OK staat voor ongewenst kinderloos. Halina is nu 40 jaar en nog niet tegen de juiste man aangelopen en daardoor nooit moeder geworden, wat haar erg verdrietig maakt. Die ontboezeming zorgde voor onverwacht veel reacties: herkenning en ergernis. Volgende maand verschijnt er daarom 'Loos', een boek van haar hand over deze problematiek. De ondertitel luidt: 'Geen man, geen kind...geen leven?'

Aan dat verhaal wordt nu een nieuw hoofdstuk toegevoegd: hoe reageert Halina op de zwangerschap van haar vriendin? Ze onthulde twee jaar geleden dat zij en Carice hebben overwogen om bij gebrek aan de juiste mannen in hun leven samen een kind te nemen. Wie weet horen we er meer over in de documentaire die over Halina - als OK-vrouw - in de maak is. De vriendinnen zijn in ieder geval al samen gesignaleerd, in Amsterdam. Waar Carice babyspullen shopte, liet ze zien op Instagram.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden