Cabaretiers maken satirisch programma over China

(Novum) - Bekende cabaretiers en acteurs maken hun opwachting in het Vara-programma Het Schone Schijnekenhuis. In het eenmalige satirische programma zijn onder anderen Sanne Wallis de Vries, Paul Groot, Erik van Muiswinkel en Ellen Pieters te zien. Via typetjes vragen ze aandacht voor de mensenrechtenkwestie in China in verband met de Olympische Spelen die daar volgende maand worden gehouden. Dat meldt de Vara maandag.

Eerder bepleitten cabaretiers aangevoerd door Van Muiswinkel een Nederlandse boycot van de Olympische Spelen vanwege de mensenrechtenschendingen in China, onder meer met het liedje 'Nie na China'. Zij vonden echter weinig gehoor.

Met de show wil de Vara niet alsnog oproepen tot een boycot, laat programmadirecteur Frans Klein weten. Wel hoopt de omroep de aandacht te vestigen op de mensenrechtensituatie. "De Vara geeft een podium aan cabaretiers en acteurs die via satire commentaar willen leveren op de Olympische Spelen in China en de Nederlandse deelname daaraan in diverse verschijningsvormen."

Pieters en Van Muiswinkel ontvangen in Het Schone Schijnekenhuis vermomd als Lulu Andere Wang en Henk van Zon verschillende gasten. Zo komen Stalin, Mao, Atilla de Hun en de Dalai Lama langs. Ook maken andere acteurs en cabaretiers hun opwachting, onder wie Cees Geel, Jack Wouterse, Hadewych Minis, Owen Schumacher en Dolf Jansen.

Het Schone Schijnekenhuis is op zaterdag 2 augustus op Nederland 1 te zien, een week voor het begin van de Spelen in Beijing.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden