Update

Buurtgenoten vermiste broertjes aangedaan

Kinderen waren in Vleuten, man erna in Noord-Limburg De broertjes Rubin en Julian op een dinsdagavond verspreide foto. Beeld Politie Utrecht
Kinderen waren in Vleuten, man erna in Noord-Limburg De broertjes Rubin en Julian op een dinsdagavond verspreide foto.Beeld Politie Utrecht

Politierechercheurs zijn in Nederland, België en Duitsland koortsachtig op zoek naar een spoor van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. In Vleuten is met grote verbazing gereageerd op de zelfmoord van de vader en de verdwijning van zijn zoontjes. Sinds enige tijd woonde de man in Vleuten samen met zijn vriendin. Buurtgenoten van het stel zijn aangedaan. Dat meldt AD-verslaggever Raymond Boere na een rondgang door de buurt.

Het lichaam van de vader werd dinsdagmorgen aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat in Doorn, waar hij zelfmoord had gepleegd. Van de kinderen ontbreekt woensdagmiddag nog elk spoor.

Omgangsregeling
De vader had met zijn ex-vrouw, die woont in Zeist, een omgangsregeling getroffen. De twee jongens waren daarom regelmatig in Vleuten. Daar speelden ze dan met andere kinderen uit de buurt. Ook de man was volgens buurtgenoten goed met kinderen. Van enige spanning bij de man of in zijn omgang met de kinderen heeft niemand ooit iets gemerkt.

100 tips
De politie heeft na het Amber Alert inmiddels zo'n 100 tips binnen gekregen. Om ze na te trekken is extra personeel ingezet. Of er iets bruikbaars tussenzit kon de politie nog niet vertellen.

De vader heeft volgens camerabeelden maandagavond rond kwart over 10 nog getankt bij een onbemande pomp in Neerbeek, zegt een woordvoerder van de politie. De jongens zijn enkele uren eerder gezien in Vleuten in Utrecht, waar hun vader woonde. Het lijkt erop dat de kinderen niet in de auto zaten toen de vader tankte.

Camerabeelden
De politie onderzoekt nu of de vader misschien nog op andere camerabeelden in of bij het Zuid-Limburgse dorpje staat. 'We trekken alle registers open om zijn gangen na te gaan in de hoop dat we ontdekken waar we de broertjes moeten zoeken', aldus de zegsman van de politie.

Ook heeft de politie alle beelden opgevraagd van camera's op wegen tussen Vleuten en Zuid-Limburg. Zo hopen rechercheurs erachter te komen welke route de vader heeft gereden. Daarbij is ook hulp aan België en Duitsland gevraagd, omdat nog niet uitgesloten kan worden dat de man via die landen is gereden of daar is geweest.

De auto van de man is dinsdagochtend teruggevonden in de buurt van de plek waar hij zichzelf van het leven beroofde. Bij de wagen zijn volgens de politie geen aanwijzingen gevonden over de verblijfplaats van de kinderen.

null Beeld Politie
Beeld Politie
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden