Burgemeester Toronto opgenomen in afkickkliniek

Er werd druk gespeculeerd over waar de burgemeester van Toronto zich bevond deze week. Beeld photo_news
Er werd druk gespeculeerd over waar de burgemeester van Toronto zich bevond deze week.Beeld photo_news

De omstreden burgemeester van de Canadese stad Toronto, Rob Ford, heeft zich laten opnemen in een afkickkliniek. Dat zei de instelling waar hij heeft aangeklopt gisteren tegen de Canadese omroep CBC News. Ford meldde eind april dat hij hulp zou gaan zoeken voor zijn alcoholprobleem, maar het was sinds dat moment onduidelijk waar hij was.

Het gaat om een kliniek ergens in Noord-Amerika. CBC heeft met de zorgverlener afgesproken dat het de precieze locatie niet bekendmaakt. Ford werd er op 1 mei opgenomen. Het is onduidelijk hoelang Ford in de kliniek moet blijven.

De burgemeester ligt al een tijd onder vuur in Canada, onder meer vanwege berichten over drugs- en drankgebruik.

Herkiesbaar
Ford wil zich in oktober herkiesbaar stellen als burgemeester van Toronto. Hij erkende vorig jaar na maanden van ontkenning dat hij crack had gerookt. Vervolgens rolde hij van het ene in het andere schandaal, vooral vanwege overmatig drankgebruik.

Vorig jaar beloofde de burgervader ook al eens hulp te zoeken voor zijn verslaving, maar tot een serieuze afkickpoging kwam het niet. Hij weigerde bovendien af te treden, waarna de gemeenteraad besloot om hem een deel van zijn bevoegdheden af te nemen.

Het laatste schandaal was kort voor hij besloot hulp te gaan zoeken. Er dook een opname op waarop hij vloekte en tierde over zijn vrouw en zijn verkiezingsopponent Karen Stintz. Ook zou er een filmpje zijn opgedoken waarin te zien is dat hij bij zijn zus thuis crack rookte.

Burgemeester Rob Ford. Beeld reuters
Burgemeester Rob Ford.Beeld reuters
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden