Burgemeester Amstelveen met de dood bedreigd

De burgemeester van Amstelveen en kunstenaar Armando. Beeld ANP
De burgemeester van Amstelveen en kunstenaar Armando.Beeld ANP

Burgemeester Mirjam van 't Veld van Amstelveen heeft een dreigbrief ontvangen vanwege de komst van vluchtelingen. "De inhoud was dermate verontrustend dat ik direct aangifte heb gedaan bij de politie", schreef de bestuurster donderdag aan de gemeenteraad.

Van 't Veld zei niet wat precies in de brief stond, maar sprak over een doodsbedreiging. Ze stelde niet door de knieën te gaan voor dreigementen. "Wij wijken niet voor bedreigingen, loze kreten en bangmakerij. Laten wij samen blijven staan voor de waarden die wij belangrijk vinden", aldus de CDA-burgemeester.

Amstelveen heeft met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afgesproken vanaf eind april 400 vluchtelingen op te vangen in een leegstaand kantoorpand. Van 't Veld laat weten dat die plannen doorgaan en dat ze 'niet zal wijken voor bedreigingen'.

Het is niet de eerste keer dat een bestuurder wordt bedreigd vanwege de opvang van vluchtelingen. Eerder stapte burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen al naar de politie vanwege dreigementen. Lees hier het interview dat Trouw met haar had terug.

De reactie van burgemeester Van 't Veld werd via twitter gedeeld door griffier Pascale Georgopoulou.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden