Buma voorgedragen als lijsttrekker van CDA

Het partijbestuur van het CDA heeft zaterdag unaniem huidig partijleider Sybrand van Haersma Buma voorgedragen als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar.

De voordracht is conform het advies van een commissie die onder leiding van oud-partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt gesprekken heeft gevoerd met drie kandidaten die zich hadden aangemeld voor de lijsttrekkersverkiezingen. Buma voldeed als enige aan de profielschets, stelde de commissie vast.

In 2012 won Buma al in de eerste ronde van de lijsttrekkersverkiezing. De Fries wilde zelf graag opnieuw een lijsttrekkersverkiezing. Op grond van de statuten bestaat er nog de mogelijkheid dat andere CDA-leden zich tegenkandidaat stellen. Zij moeten dan wel voldoende steun binnen de partij hebben. Gebeurt dit niet, dan wordt Buma op het voorjaarscongres van het CDA op 4 juni officieel verkozen tot lijsttrekker.

Buma noemde het 'een eer en een voorrecht' om lijsttrekker van het CDA te mogen zijn. Partijvoorzitter Ruth Peetoom was verheugd met de keuze voor Buma.

De Kamerverkiezingen zijn volgend jaar op 15 maart.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden