Buien blijven, maar zon is vaker te zien

(Trouw) Beeld
(Trouw)

Een krachtig hogedrukgebied ten westen van Ierland brengt al dagen vochtige en vrij zachte lucht naar ons land. Hierdoor is het grijs en regenachtig.

Joralf Quist

De komende dagen komt hier verandering in. Het gebied met hoge druk verplaatst zich iets richting het westen, waardoor ons land in een koudere luchtsoort terechtkomt. De lucht wordt aangevoerd over Scandinavië en bevat minder vocht, wat zorgt voor minder bewolking en meer zon.

Vannacht passeert er een storing die nog wat neerslag meebrengt. Zodra die morgen overdag naar het zuiden wegtrekt, krijgt de zon meer ruimte. Vanochtend is er nog weinig zon te zien. Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er wat lichte regen. In de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en klaart het lokaal iets op. Bij een matige, aan zee vrij krachtige, noordwestenwind ligt de middagtemperatuur rond 6 graden.

Vanavond is het overwegend droog en koelt het, vooral als gevolg van opklaringen, vrij snel af. Vannacht trekt er een nieuwe storing over en gaat het regenen. De minima liggen tussen 1 graad in het oosten en 3 graden in het westen.

Morgen draait de wind naar het noordoosten en trekt de laatste neerslag naar het zuiden weg. Deze neerslag kan in de ochtend ook als natte sneeuw vallen. De bewolking is hardnekkig, maar lokaal laat de zon zich wel zien. Het wordt iets frisser met maxima tussen 2 en 5 graden en er staat een stevige noordoostenwind.

In de nacht naar donderdag vriest het in het hele land licht. Donderdag is het droog en is ruimte voor de zon. De noordoostenwind gaat liggen en het wordt iets kouder met temperaturen rond of net boven nul. De dagen daarna liggen de temperaturen overdag rond het vriespunt en is er iedere dag ruimte voor de zon. Of de winter ook definitief terugkeert, valt nog te bezien.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden