Brussel wil meer toezeggingen van Google

null Beeld belga
Beeld belga

Google moet grotere concessies doen om een einde te maken aan zijn langlopende geschil met de Europese Commissie. Dat blijkt uit opmerkingen van eurocommissaris Joaquin Almunia (Mededinging) in een interview met Bloomberg TV.

redactie

Daarin liet Almunia weten dat concurrenten van Google 'heel negatief' hebben gereageerd op de voorstellen die het bedrijf deed om de kritiek op de presentatie van resultaten van zijn zoekmachine weg te nemen. Daarbij zouden concurrenten van Google er bekaaid afkomen. Begin februari leken Brussel en Google nog een compromis te hebben gesloten, waarmee de strijdbijl kon worden begraven.

'Sommige klagers hebben nieuwe argumenten, nieuwe gegevens en nieuwe overwegingen op tafel gelegd', stelde Almunia. 'Die moeten we analyseren om te zien of we tot een oplossing kunnen komen. Google kan oplossingen vinden voor enkele van de zorgen die we terecht vinden.'

Google liet weten met de commissie te blijven samenwerken om alle zorgen weg te nemen. Het internetbedrijf strijdt al 4 jaar met de mededingingsautoriteiten in Brussel. Als het meest recente schikkingsvoorstel wordt afgewezen loopt het bedrijf het risico om zwaar te worden beboet, vanwege de beïnvloeding van zoekresultaten om zijn eigen positie te versterken. Een onderzoek daarnaar kan echter ook weer jaren vergen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden