Britse beheerder pedofielenbibliotheek veroordeeld

(Novum/AP) - Een Britse pedofiel is maandag tot minimaal 45 maanden cel veroordeeld wegens kindermisbruik en het maken en verspreiden van onbetamelijke foto's van kinderen. De man was volgens de Britse justitie een sleutelfiguur in een internationaal pedofielennetwerk.

De 27-jarige Brit werd omschreven als de 'bibliothecaris' van een pedofielennetwerk dat zich over 33 landen uitstrekte, waaronder de Verenigde Staten, Australië en Canada. Als bibliothecaris was hij verantwoordelijk voor het verspreiden van afbeeldingen naar pedofielen over de hele wereld.

De veroordeelde woonde bij zijn moeder in Stockton-on-Tees in het noordoosten van Engeland en bekende schuldig te zijn aan tientallen aanklachten wegens het maken en verspreiden van foto's van kinderen, het in bezit hebben van afbeeldingen waarop kinderen misbruikt worden en het aansporen van een kind onder de 13 jaar tot het verrichten van seksuele handelingen.

Volgens de aanklagers was de veroordeelde in het bezit van een computerarchief van bijna 250 duizend afbeeldingen, waarvan ruim drieduizend in de ernstigste categorie van kindermisbruik vielen. Daarnaast beheerde hij een collectie van 767 films.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden