Britse bedrijven die weigeren inzage te geven in ongelijke beloning worden mogelijk vervolgd

Blik op Canary Wharf in Londen, waar veel grote Britse bedrijven een kantoor hebben.Beeld AFP

De 1500 Britse bedrijven met meer dan 250 werknemers die afgelopen nacht geen duidelijkheid gaven over eventueel ongelijke beloning tussen mannen en vrouwen, wacht mogelijk vervolging.

De Britse Equality and Human Rights Commission (EHRC), kondigde vanochtend aan dat de bedrijven die nalieten hun salarisgegevens te openbaren, volgende week een brief kunnen verwachten waarin erop wordt aangedrongen dat ze hun gegevens alsnog leveren. Doen ze dat niet, dan kan de EHRC deze bedrijven vervolgen.

Alle bedrijven en organisaties in de publieke sector in Groot-Brittannië moesten vanwege een nieuwe wet gisteren om middernacht gegevens openbaar maken over hoe het bij hen is gesteld met de salarissen van mannen en die van vrouwen.

Hoewel ze een jaar de tijd hadden om de gegevens over te dragen, deden 1100 bedrijven dat pas op het allerlaatste moment. Vanochtend bleek dat zeker 1500 bedrijven zich niets hadden aangetrokken van de wettelijke plicht.

Zeker 10.000 bedrijven maakten hun salarisgegevens wel openbaar. Uit die gegevens bleek dat meer dan driekwart van de bedrijven mannen meer betaalt dan vrouwen. Bij veertien procent van de bedrijven is het juist de gemiddelde vrouw die meer verdient.

Gemiddelden

Het gaat in de Britse cijfers om gemiddelden van alle salarissen. Aan de cijfers is niet af te lezen of mannen en vrouwen in dezelfde functie verschillend verdienen, maar wel welk aandeel mannen en vrouwen uitmaken van de hoger betaalde banen.

Niet bij alle bedrijven zijn het vooral vrouwen die in de lager betaalde functies zitten. Bedrijven als Costa, KFC, McDonald's, Primark en Starbucks vonden geen verschil in beloning.

Anderzijds: bij HSBC, een van de grootste Britse banken, is het verschil bijna 60 procent. Gisterochtend noemde premier Theresa May de loonkloof een vorm van 'brandende ongelijkheid'.

Lees ook:

Er zijn grote verschillen in wat Britse bedrijven mannen en vrouwen betalen. Maar critici betwisten de berekening.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden