Brinkhorst van Japan naar India

(Novum) - Minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst (D66) rondt zijn vierdaagse bezoek in Japan donderdag af en reist verder naar India. De bewindsman bezoekt met ongeveer vijftig bedrijven de Indiase hoofdstad New Delhi en de steden Mumbai en Bangalore. Het doel van het zevendaagse bezoek aan India is het bevorderen van de economische betrekkingen tussen Nederland en India.

Brinkhorst vertrekt donderdagochtend uit de Japanse hoofdstad Tokio en vliegt naar Mumbai, waar hij in de middag aankomt. De vice-premier ontmoet onder meer verschillende Indiase ministers, zegt zijn woordvoerder Job Frieszo. Het bezoek richt zich vooral op het helpen van bedrijven om een eerste stap te zetten op de Indiase markt. "Onder leiding van de minister gaan meer deuren open voor bedrijven."

Brinkhorst heeft de afgelopen vier dagen met Japanse ministers en parlementariërs onder meer gesproken over de vergrijzing in Japan. Zowel Japan als Nederland heeft te maken met deze problematiek, zegt Frieszo. "Japan kent ook een grote groep ouderen die door een relatief kleine groep werkenden moet worden verzorgd." Het bezoek aan Japan was volgens Frieszo vooral een studiereis, waarbij veel informatie is uitgewisseld. Het bezoek aan India heeft een meer zakelijk karakter.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden