brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Dubbele nieuwsfoto

Met zijn foto van de aankomst van Bram van Ojik en Jesse Klaver bij het partijbureau van GroenLinks maakte Werry Crone (Trouw, 16 juni) onbedoeld een dubbele nieuwsfoto. De man links van Bram van Ojik is geen GroenLinkse partijbons. Nee, het is Emile Verhey. Vijfendertig jaar lang was hij secretaris van de oud-katholieke kerk in Nederland. Hier is hij op weg naar Museum Catharijneconvent, waar hij klinkend afscheid kreeg met een symposium over kerkelijke kunst.

Kees Posthumus Apeldoorn

undefined

Fijnbesnaarde kopbal

Voetbal gaat alleen om geld, om heel veel geld, volgens zelfverklaard voetbalhater Tilly Moreel (ingezonden brief Trouw 16 juni). Tilly heeft gelijk. De fijnbesnaarde, gevoelige, magnifieke, onovertroffen kopbal van Robin van Persie was voor miljoenen voetballiefhebbers wereldwijd onbetaalbaar.

Adriaan Bax Huizen

undefined

Zakkenvullen

Was de benoeming van de heer Van Woerkom al omstreden omdat hij niet onafhankelijk genoeg zou zijn, met de 310.000 euro vertrekpremie geeft hij zijn visitekaartje af: zakkenvullen (Trouw, 14 juni). Er is geen werknemer in Nederland die bij vrijwillig vertrek naar een andere baan een jaarsalaris meekrijgt. Het gaat hier om publiek geld. De contributie van de ANWB kan dus fors naar beneden.

Geja van Blijderveen Ridderkerk

undefined

Vliegeren op de startbaan

Natuurmonumenten noemt als voorwaarde voor haar plan met vliegbasis Twente dat de startbaan verdwijnt (Trouw, 16 juni). Wat eeuwig zonde. Ik neem als voorbeeld de voormalige startbaan van het militair vliegveld van München/Unterhaching die met weinig kosten nu een natuur/recreatiegebied is. Het is een lust om te zien hoe op de voormalige startbaan kinderen leren autopetten of fietsen, ouderen leren skaten. Men is aan het vliegeren en windsurfen. Het centraal gelegen aantrekkingspunt is juist die startbaan. Als u met Googlemaps: 'Unterhaching Duitsland' aanklikt dan ziet u in het midden in het groen: Landschaftspark Hachinger Tal. Ik hoop dat Natuurmonumenten over vliegbasis Twente wat minder bedrijfsgericht en wat meer publieksgericht gaat denken.

Jake Roos Gorinchem

undefined

Luchthaventje

In uw voorpagina-artikel van zaterdag heeft u het over Lelystad: een 'onooglijk luchthaventje voor sport- en zweefvliegtuigjes' (Trouw, 14 juni). Zweefvliegtuigen zijn reeds sinds 1995 niet meer toegestaan op de luchthaven Lelystad. In dat jaar verhuisde de Zweefvliegclub Flevo dan ook naar haar huidige terrein in Biddinghuizen. Ik zou zo'n 'zweefvliegtuigje' (van meestal toch zo'n 500 kilo en een meter of 20 spandwijdte) overigens zweefvliegtuig willen noemen.

Eric Munk Zwolle

undefined

Aanbiddingsdrang

H.W. von der Dunk vergeleek in zijn lijvige magnum epos 'De verdwijnende wereld', dat niet door iedereen even goed werd ontvangen, sport en religie ook al met elkaar, net als Ruud Stokvis (Trouw, 14 juni). Von der Dunk spreekt in dit verband in beide gevallen van aanbiddingsdrang. Een behartigenswaard woord.

Jan Dijk Amsterdam

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden