brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Wanhopig

Eurovoorzitter Tusk is wanhopig (Trouw, 4 maart). Maar hij kan nooit zo wanhopig zijn als de vrouw op de voorpagina van Trouw de dag daarvoor. De vrouw die met haar kinderen voor een muur van schilden staat. Je zou haar willen toeroepen: "Wat doe je daar dan ook? Je weet toch allang dat het Westen jou en je kinderen niet wil. Dat op joods-christelijke waarden gebouwde Westen heeft liever dat je je heil zoekt in de regio". Er is in deze morele duisternis in Europa gelukkig nog één lichtpunt en dat is Duitsland. Wie had dat honderd jaar geleden kunnen denken.

Arie Theisens Zeist

undefined

Geen bus maar tank

'Volle melkbus nekt boeren' is de kop (Trouw, 4 maart). De melkbus is echter tientallen jaren geleden afgeschaft. De melk wordt opgeslagen in grote koeltanks. Op de foto bij het artikel wordt geen volautomatisch melksysteem getoond, maar een draaimelkstal (caroussel) waar de koeien handmatig moeten worden aangesloten. Het 'fostaatprobleem' lost vanzelf op, omdat veel melkveebedrijven als gevolg van de langdurig lage melkprijs gedwongen zullen worden te stoppen.

Jannetta Reitsma Ruinerwold

undefined

Van beest tot keizer

Hoe meer het erop gaat lijken dat 'The Donald' het gaat redden, hoe meer de westerse politici hem van 'blaaskaak' tot 'misschien wel de nieuwe president' en ten slotte 'onze belangrijkste westerse partner' gaan betitelen.

Net zoals toen Napoleon ontsnapte vanaf Elba. Het begon met 'het monster is ontsnapt'. Daarna: 'het beest is aan land gegaan' om te vervolgen met: 'Napoleon onderweg naar Parijs' en te eindigen met: 'De keizer is terug in Parijs!' Dus wie weet: 'De keizer bereikt Washington!'

Johan Lienos Amsterdam

undefined

Hechting

Van 1978 tot 1993 werkte ik als jeugdarts bij een GGD. Als kerntaak het vroegtijdig opsporen van lichamelijke afwijkingen en het beoordelen van de ontwikkeling van het kind in de volle breedte, dus ook de sociaal-emotionele ontwikkeling. In de jaren tachtig was het mogelijk om elk kind eens per twee jaar te zien en op indicatie vaker. De jeugdarts had tijd voor kind en ouder, en ruimte voor een gesprek. Door bezuinigingen werden de inhoudelijke contacten steeds minder. In Trouw van 2 maart lijkt het alsof aandacht voor 'hechting' iets nieuws is. En alsof 'hechtingsproblematiek' tijdens een kort contact kan worden gesignaleerd dankzij een korte cursus 'signalen'.

Een langer ouderschapsverlof zou weleens meer kunnen bijdragen aan een goede hechting dan alle goedbedoelde nieuwe plannen.

G. Blomberg-Vermeiden Amsterdam

undefined

Punctuele NS

NS houden op met commerciële nevenactiviteiten om zich te gaan richten op de punctualiteit. Een argument voor de bühne, omdat beide activiteiten niets met elkaar te maken hebben. En een klap in het gezicht van de duizenden NS'ers die al jaren 'hun stinkende best doen' (van Boxtel in 'Nieuwsuur') om punctueel te rijden. NS veroorzaken slechts een derde van alle vertragingen. De rest komt op het conto van falende infra (ProRail) en invloeden van buiten.

F.C. Marckmann Utrecht

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden