Brieven

GroenLinks verdient pluim
Vrijwel altijd ben ik het met uw commentaar zeer eens. Nu (5 april) schrok ik toch. Natuurlijk is een democratische partij als GroenLinks altijd bereid te debatteren. Zelfs met een ondemocratische partij als de PVV.

Toch, als een lid van zijn fractie - niet van zijn partij - een discriminatoir debat aanvraagt over zaken waarmee het kabinet al stevig met oplossingen bezig is, getuigt het van moed en inzicht om niet midden in de nacht volkomen overbodig te debatteren.

Geheel juist constateerden de media naderhand dat het debat niets had opgeleverd, dan het opnieuw wegzetten van een groep Nederlandse jongens. Fijn, dat GroenLinks duidelijk heeft gemaakt altijd te willen debatteren, maar dat er grenzen zijn aan tijd en geld verspilling.

Henk Dijkstra Bovensmilde

Niet-reanimatiealarmknop
Wat een goed initiatief, zo'n niet-reanimatiepenning! Mijn moeder (89) draagt al een flinke alarmknop en om ook nog zo'n flinke penning te dragen, vindt ze wat veel van het goede. Op verschillende plaatsen in haar woning liggen en hangen briefjes met haar persoonlijke niet-reanimatieverklaring.

Omdat ze er niet gerust op is dat deze verklaring ook werkelijk gelezen wordt wanneer het nodig is, stelt zij voor om de twee diensten met elkaar te combineren: een alarmbel waarbij in de rand gegraveerd is dat de betreffende persoon niet gereanimeerd wil worden, met een plek waar het verplichte fotootje in opgeborgen is. Een niet-reanimatie-alarmknop; wie gaat er mee aan de slag?

Anita Minnema Noordwijk

Trouw en duurzaamheid
Teleurstellend. Dat is het hoofdredactioneel commentaar van Trouw over de onderdoorgang van het Rijksmuseum (6 april). De krant die zich als duurzaam afficheert, heeft een blinde vlek rond duurzamere transportvormen. En dat terwijl Nederland met zijn unieke fietsgebruik als internationaal voorbeeld dient voor het fietsen als middel om steden leefbaar te houden. Trouw weet echter het stedelijke fietsgebruik te problematiseren, eerst via paginagrote artikelen en nu door het icoon van Amsterdam ter discussie te stellen.

Daarnaast ziet Trouw in het verbreden van het stuk van de A27 waar in de jaren zeventig en tachtig een uitputtende strijd over geleverd is, een kans om de hoeveelheid natuur uit te breiden (6 april).

Een gotspe. Alsof over zo'n verbrede weg niet extra auto's gaan rijden die de luchtkwaliteit in Utrecht verder verslechteren. Nee, wil Trouw echt een krant zijn die alle duurzame aspecten belicht, dan zal zij zich beter moeten verdiepen in het verkeersbeleid.

Herbert Tiemens Driebergen-Rijsenburg

We zijn rijk met het Rijks
Gefeliciteerd Nederland! "Wat zijn we rijk met z'n allen." Dat dacht ik toen ik vanmorgen de prachtige bijlage van Trouw opensloeg over de heropening van het Rijksmuseum (5 april).

Nee, geen rijkdom in geld, al zijn al die kunstwerken die ooit onze voorouders verzameld hebben heel kostbaar, maar rijk, omdat we daar straks zo maar kunnen gaan kijken en van kunnen genieten.

Ooit kwam ik als arm naoorlogs meisje in Amsterdam wonen. De musea ontdekte ik samen met mijn moeder en vooral in het Rijksmuseum raakte je nooit uitgekeken. Mooie herinneringen, hoe we daar samen van zaal naar zaal dwaalden. Ik verheug me er nu op om ons oude, nieuwe Rijksmuseum weer te zien. En daarna... steeds weer terugkomen om weer een schat te ontdekken, want wat heb ik dit museum gemist de laatste jaren. Eindelijk ook een kans om er samen met mijn kleinkinderen heen te gaan die nog nooit het Rijksmuseum van binnen zagen.

Karla de Boer-Gilberg Apeldoorn

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden