brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Uitschuifbeen

Het telescoopbeen van Sjinkie Knegt zou ik niet 'berucht' noemen (Trouw, 16 maart). Eerder beroemd. Heel Nederland zou wel over zo'n uitschuifbaar been willen beschikken. Sjinkie heeft zich de geschiedenis in geschaatst - door dat been én die onvergetelijke naam.

A. Lammers Otterlo

undefined

Een beetje bot

Lezer Fred Huiting vroeg zich af (Lezers, 16 maart) wat je kunt doen als bezoek, alle signalen om op te stappen ten spijt, blijft plakken. Soms moet je misschien enigszins bot optreden. Eind vijftiger jaren van de vorige eeuw vergaderden we als bestuur van de Loosduinse G(ereformeerde) J(eugd) V(ereniging) om beurten bij de bestuursleden thuis. Beregezellig, maar we vergaten nogal eens de klok in de gaten te houden, niet altijd tot genoegen van onze ouders. De vader van onze secretaresse kroop ooit achter de piano en speelde de melodie van 'Ik ga slapen, ik ben moe!' Mijn eigen pa maakte het nòg bonter door zijn pyjama over kachel te hangen. Ieder wist niet hoe snel hij/zij weg moest komen. Tóen niet, maar nu wèl kan ik om dit soort situaties enorm lachen.

Jan van Veen Middelburg

undefined

Wel stoplichten

Net als in Zuidwolde (Lezers, 17 maart) zijn ook in onze woonplaats Laren (NH) geen parkeermeters, tot grote vreugde van de eigenaressen van Porsches en Maserati's die hier komen 'fun-shoppen'. Wèl hebben we hier één kruispunt met stoplichten. (Gelukkig maar!).

Ans van Horssen Laren

undefined

Wietteelt toestaan?

Enerzijds worden kosten noch moeite door de overheid gespaard om jongeren te ontmoedigen overmatig alcohol te gebruiken of sigaretten te roken. Een goede zaak! Anderzijds wordt door een aantal burgemeesters, wethouders en politici gepleit om geautoriseerde wietteelt toe te staan en deze wiet op de markt te brengen (Trouw,12 maart). Bij toestaan wordt met name aan de jonge drugsverslaafden een signaal afgegeven dat een paar jointjes roken minder risicovol is dan alcoholgebruik. Uit contacten met ouders van drugsverslaafden blijkt mij, dat op het pleiten voor gelegaliseerde wietteelt, door hen met verbijstering wordt gereageerd. Zij vinden het gewoon hypocriet. De verwachting die een wethouder uitspreekt, dat de geautoriseerde wietteelt het eerste jaar al 260.000 euro oplevert, doet voor mij de deur dicht.

J. van der Meer Ermelo

undefined

Wat is het schandaal?

Jammer dat minister Opstelten om een bonnetje uit een ver verleden moest opstappen en niet om inhoudelijke redenen. Maar minister Schippers maakt het nu wel erg bont: het zou volgens haar een schandaal zijn, als de waarheid door een complot aan het licht zou zijn gekomen. Zou het omgekeerde - de waarheid door een complot verbergen - niet schandaliger zijn ?

G. den Dulk Wassenaar

undefined

Uitgeleverd

Aanvulling op het stukje van Johan ten Hove over kamp Esterwegen (Opinie, 16 maart). Ontsnapte gevangenen die naar Nederland vluchtten en werden opgepakt, werden door de Nederlandse overheid weer uitgeleverd aan de Duitsers.

C. v.d. Houwen Rockanje

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden