brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Loslaten

Dementie in mijn nabije omgeving confronteert me met mijn eigen gehechtheid aan een zekere orde in mijn hoofd, mijn planning, mijn uiterlijk en mijn relaties. Terwijl ik heel goed besef dat ik deze 'orde' niet ben en die dus echt ooit los zal moeten laten. Ook zie ik hoe dat eerste loslaten van die orde voor de demente zelf een zekere bevrijding en ontspanning oplevert. Toch hoop ik dat dementie mij bespaard zal blijven. Bert en Jean-Jacques: ik begrijp jullie allebei. Al ben ik voor mezelf voorlopig geneigd de conclusie te trekken dat de bewustwordingsprocessen rond dementie vooral aan degenen om de demente heen voorbehouden zijn.

Nelien van Doorn Vianen

undefined

Humor bij politie

Als betrokken burger heb ik last van een groeiende ergernis over de plek die sportkijkende medeburgers menen in te moeten nemen. Afgezien van sportvandalisme, want dat is evident, kost het kijken naar sport ons als samenleving ontzettend veel geld. Ephimenco klaagt erover dat de politie haar actie voor een betere cao kracht bij wil gaan zetten tijdens de start van de Tour (Trouw, 25 juni). Weet Ephimenco wel wat het salaris en de arbeidsomstandigheden van de gemiddelde politieman/vrouw zijn? Namelijk ronduit een schande voor een welvarend land als het onze. Menig columnist zal er zijn neus voor ophalen. En die zit veilig achter zijn tafel. Onze politie verdient veel meer waardering dan zij nu krijgt. En dat zij dat af moet dwingen door actie te voeren tijdens een race wie het hardst kan fietsen, toch een bijkomstigheid in het grote geheel van de dingen die er echt toe doen, vind ik je reinste humor! Humor zet de dingen namelijk even weer goed in perspectief.

Olga Hartman Arnhem

undefined

Gebrek aan kennis

Dank je Tom, voor de geweldige tekening van 25 juni. Hij verbeeldt perfect het gebrek aan kennis bij de heren Rutte en De Boer over de frustrerende situatie voor werklozen. De werkloze is de schuldige en de hardwerkende Nederlander de dupe. Met deze omkering tonen beiden bovendien een schrijnend gebrek aan empathisch vermogen.

Theo van Emden Den Haag

undefined

Neem milieu serieus

De rechter tikt onze regering op de vingers over het falende klimaatbeleid (Trouw, 25 juni). Ik vind het zo treurig dat iets dergelijks nodig is om ons wakker te schudden. Milieu is door Den Haag ondergebracht bij Verkeer en Waterstaat (tegenwoordig bekend als Infrastructuur en Milieu) en de aandacht voor milieu is daar minimaal. Als onze bewindspersoon voor milieu, Wilma Mansveld, de publiciteit haalt is dat onveranderlijk over de spoorwegen. Infrastructuur dus. Het is hoog tijd dat Den Haag het milieubeleid weer serieus gaat nemen.

Maarten Verrips Leiden

undefined

Kwalijke uitspraak

Hoe sympathiek ook, de klimaatideologische opvatting van de Haagse rechtbank (en van uw krant) heeft veel te weinig oog voor de kwalijke (rechtspolitieke) kanten van de uitspraak. Het zou goed zijn als deze uitspraak zo snel mogelijk van tafel is. Hij zet de bijl aan de wortel van de democratie. De echte verduurzaming van de economie zal toch vooral moeten komen via technologische vernieuwing.

Kees van Ravenhorst Heemstede

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden