brieven

Politieacties

Met verbazing nam ik kennis van de verontwaardiging van enige voetbalsupporters over de voorgenomen politieacties komend weekend (Trouw, 6 augustus). Het lijkt er wel op dat voor deze mensen niets belangrijkers is dan een voetbalwedstrijd. Ik vind dat de politie zich in dezen erg keurig gedraagt. Een paar wedstrijden kunnen misschien dit weekend niet worden gespeeld. En wat dan nog, dan worden ze even later toch alsnog gespeeld? Als alle voetbalsupporters zich altijd netjes zouden gedragen, kunnen dit soort wedstrijden ook zonder politie gespeeld worden. En zo hoort het natuurlijk ook.

Evert ten Napel Weerselo

undefined

Goed idee, staken

Goed idee om bij voetbalwedstrijden te staken. De belastingbetaler - inclusief wie niet van voetbal houdt - draait al veel te lang voor deze kosten op. Clubs die miljoenen kunnen investeren in spelers dienen ook het nodige geld in beveiliging te steken. Het wordt tijd dat de KNVB hiermee aan de slag gaat, wellicht met spoed na het aanstaande weekend.

Cees Hofstra Franeker

Kraan van de aannemer

De publieke opinie is alweer druk bezig een schuldige voor het drama in Alphen aan te wijzen. Hoogleraar Frans Bijlaard van de TU Delft begrijpt niet waarom de huizen niet ontruimd zijn als het risico op omvallen van de kraan bekend was (Trouw, 5 augustus).

Ik ben het niet met hem eens. Als het risico op omvallen van de kraan zo groot was dat ontruiming gerechtvaardigd was, zou geen aannemer aan de klus zijn begonnen. Het is tenslotte zijn kraan die nu verwoest op de vernielde huizen ligt. Dat verliezen we in de opwinding wel eens uit het oog.

Maarten Verrips Leiden

undefined

Frank de Boer

Met veel genoegen weer het rake commentaar van Henk Hoijtink gelezen over de dramatische spelerskeuze van Ajax-trainer Frank de Boer.

Tom Hendriks Zandvoort

undefined

Snelle fietsers

Wat een arrogant stuk van Maurits Westerbeek (Trouw, 6 augustus)! Als zouden op-hun-gemak-fietsers juist ongelukken veroorzaken, want snelle fietsers anticiperen beter.

Het is maar goed, dat ik een paar weken geleden als gewone fietser snel anticipeerde, anders was ik in een sloot naast het fietspad beland.

Ik reed met normale snelheid op een fietspad en naderde een kruispunt waarop ik voorrang had. Grote haaientanden op het andere fietspad waarschuwden de fietsers.

Zonder ook maar iets van zijn snelheid te minderen, kruiste een racer het fietspad. Ik moest volop in de remmen.

Tonny de Groot Amersfoort

Oppositiehengst

De aankondiging op de Verdieping van het boeiende artikel over Pieter Omtzigt (Trouw, 4 augustus) schoot ons in het verkeerde keelgat. Het woord 'oppositiehengst' is een voor ons nieuwe vondst. In het artikel staat dat dit de bijnaam voor Omtzigt is in de Haagse politiek. Kortom, geen verzinsel van de redacteur, die een mooi stuk heeft geschreven. Het had de krant gesierd te kiezen voor een andere formulering, daar schrijftaal en spreektaal toch verschillende zaken zijn in onze beleving. Zo kan een pakkende titel ook wel eens verkeerd uitpakken.

Gery de Groot Huizen, Anneke Bos Assen

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden