brieven

Veters strikken

Met instemming las ik Robin van den Akker en Marli Huijer van het Filosofisch Elftal (Verdieping, 20 november). Om het in voetbaltermen te zeggen: we moeten niet meegaan met het spelletje van de terroristen, maar ons eigen spel blijven spelen.

Dat sommigen die het beter denken te weten, zoals Ephimenco, de woorden van de Denker des Vaderlands uit hun verband halen en daar op voorspelbare wijze hun eigen verhaal van maken, is onacceptabel. Voor mij blijft het een ongelijkwaardige strijd: de Onwetenden des Vaderlands versus de Denker des Vaderlands. Ze mogen een diepe buiging voor haar maken en nog niet eens haar veters strikken.

Max Schalekamp Utrecht

undefined

Opvoeden

In de opvoedvraag van de vader, wiens dochter haar bril weigert op te zetten (Trouw, 25 november), mis ik één advies. Namelijk zeggen dat die bril gewoon op moet. Gewoon omdat papa het zegt. Met kinderen onder de 18 jaar hoef je helemaal niet (altijd) te onderhandelen.

Pieter Barnhoorn Leiden

undefined

Wanstaltige brillen

Het valt mij op en het verwondert me hoe al jaren gemakkelijk de meest wanstaltige brillen worden verkocht en de mooiste gezichten er dus (na een financiële aderlating) door worden mismaakt. De bril van Rutte (fullglass met alleen pootjes) is daarbij een toonbeeld van smaak

W. Bruinink Apeldoorn

undefined

Borstvoeding

'Perensap!', riep mijn huisarts toen ik twee weken lang onze jongste dochter zelf gevoed had. Het bleek dat die voeding volkomen ontoereikend was om haar te laten groeien. Het is inmiddels veertig jaar geleden, maar ik weet nog goed hoe schuldig ik me voelde dat ik haar tekort had gedaan. Je kunt wel willen, maar soms werkt de natuur tegen en moet je overgaan op flesvoeding. Het gaat erom dat je baby groeit en gezond groot wordt. Niet om eisen van vroedvrouwen, kraamverpleegsters, eigen wensen of oma's ideeën. Het gaat en moet altijd gaan om het kind.

Nan Feenstra Hoorn

Lachen om Hitler

Eindelijk kunnen de nabestaanden van de miljoenen mensen die omkwamen in de concentratiekampen, verder met hun leven. Eindelijk hebben zij nu ook eens om die duivelse Hitler kunnen lachen, dankzij de komische film die over hem in de bioscopen draait (Verdieping, 25 november). Misschien kunnen zij zelfs een selfie maken omdat 'er wieder da ist'. Leuk, voor het nageslacht! Want, zegt u nu zelf, eigenlijk was Hitler toch alleen maar slachtoffer van zijn vader die hem mishandelde?

Nellie Teekens-Krijgsman Maartensdijk

undefined

Druk

Zittend aan tafel met koffie en krant, hoop ik van harte dat Trouw een druk- of schrijffout gemaakt heeft in de krant. Er staat in het stuk over het opgerolde kinderpornonetwerk dat de Nederlander Van der B. een straf uitzit van 18 maanden. Ook heeft hij voorwaardelijke tbs gekregen. Dit kan toch niet waar zijn? Dit monster is 37 jaar en is dus voor zijn 40ste verjaardag alweer op vrije voeten. Hoeveel slachtoffertjes kan hij dan nog maken? Wie legt mij uit hoe dit rechtspraak genoemd kan worden? Het zal je kind maar zijn dat Van der B. tegenkomt de komende jaren.

Liesbeth Roelfzema Laren (NH)

undefined

UWV perikelen

Na 10 jaar nog steeds ruzie is er bij het UWV sprake van een 'onbehoorlijke' keuringsachterstand. Tijd voor actie. De huidige top moet reorganiseren of worden weggesaneerd. Verder moet er een groot aantal mensen met ervaring, bijvoorbeeld net gepensioneerden, tijdelijk in dienst komen om in vijf jaar de achterstanden weg te werken. Er staat vast nog wel ergens een groot kantoorpand leeg.

Sjaak Benders Boskoop

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden