Brieven

Dolmatov
Precies in de week waarin de Russische dictator Poetin ons land bezoekt, verschijnt het rapport over de situatie rondom de Russische activist Dolmatov (Trouw, 13 april). Een rapport dat ronduit vernietigend is en aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Een verklaard tegenstander van Poetin die op deze manier in een Nederlandse cel aan zijn einde komt, is ronduit triest en beschamend te noemen voor een beschaafde natie als de onze. Geen wonder dat Poetin Nederland een 'fantastisch' land vindt.

Jaap Cornelissen Ermelo

Uitstelakkoord
Van Uitruilakkoord naar Uitstelakkoord. Ach ja, het is de regering maar.

Martin van der Star Biddinghuizen

Belastingparadijzen
Geheel terecht dat staatssecretaris Weekers de gegevens over de belastingparadijzen bij Trouw opvraagt. Het lijkt mij ook dat een krant deze gegevens anders zelf moet publiceren. Dat is toch de functie van een krant? Als u alles toch 'onder de pet' houdt, hoeft u ook niet mee te doen met een internationaal onderzoek naar belastingparadijzen. Dus: of Weekers op de hoogte stellen, of zelf publiceren.

Joop Vaanders Alkmaar

Rijksmuseum (1)
Op de achterpagina van Trouw (13 april) worden bijna 130 begunstigers van het Rijksmuseum bedankt. In die opsomming mis ik de belastingbetaler. De restauratie van het Rijksmuseum begon met een millenniumcadeau van 100 miljoen van de regering. Dus een geschenk van de belastingbetaler. Die belastingbetaler draagt ook bij aan de begrotingsoverschrijding (100 miljoen), evenals aan de kosten van de Noord-Zuidlijn, het verlies op JSF, Fyra en vele andere projecten. Veel politici en managers maken goede sier met het geld van de belastingbetaler. Maar geef dan ook de dank/eer aan wie deze toekomt: de échte begunstiger. Die ook nog eens indirect bijdraagt via stichtingen, banken en fondsen.

Doede Wiersma Leeuwarden

Rijksmuseum (2)
Ik stoor me aan het typisch Nederlandse gemekker van architect Fred Schoen over de befaamde passage onder het heropende Rijksmuseum (Podium, 12 april). Er bestaat geen unieker en mooier panorama als je er doorheen kijkt, met een schitterende diepe lichtval. Geef mij dan de Amerikanen die heerlijk enthousiast stonden te schreeuwen: 'Absolutely fabulous here!' Het zal wel loslopen met de knelpunten tussen de 'bizarre fietsfolklore en de rijen bezoekers'. Let it go... and enjoy your visit.

Hans Koreman Leiden

Bea bedankt
Een tijdje geleden in Trouw een foto van, en veel aandacht voor een vrouw die in Utrecht een bord tegen de monarchie omhooghield. In hetzelfde Utrecht afgelopen week duizenden mensen die de konin- gin spontaan toezongen 'Bea bedankt...'. In Trouw nu geen letter, laat staan een foto. Vreemd, of toch niet?

Cees Konings Schiedam

Boter op hoofd
Het artikel waarin drinkwaterbedrijf Vitens alarm slaat over het risico van drinkwaterbesmetting bij schaliegaswinning (Trouw, 12 april) is misleidend en onnodig alarmerend. Het onderzoek naar de voor- en nadelen van schaliegaswinning in Nederland moet nog beginnen. Laten we dat afwachten voor we conclusies trekken. Als klap op de vuurpijl blijkt Vitens zelf in Apeldoorn illegale waterlozingen te doen, met mogelijk verontreinigd water tot gevolg. De kans op door Vitens zelf veroorzaakte verontreiniging van drinkwater is daarmee voorlopig een stuk reëler dan door schaliegaswinning.

Onno Krijn Amsterdam

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden