brieven

Ephimenco, help!

Ieder leeft zijn eigen leven, Gerrit en Sanne ook natuurlijk (Religie & filosofie, 20 mei). Maar die

onvoorwaardelijke overtuiging en overgave aan 'de Heere' van deze jonge mensen van 27 en 25 jaar! Kijk eens naar de gezichten en naar die omgeving, waar zijn de bloemen.... ? En wat moeten ze nog lang... "Het is de trouw die de liefde draagt." Wat een verschrikkelijk artikel! Ephimenco zeg er iets van!

Wim Heinen Rosmalen

Liefde volgens de Heere

Een foto op de voorpagina van Trouw van 20 mei maakte me nieuwsgierig: 'Liefde volgens het script van God'. Ik vulde het plaatje zelf in: Een jong stel, hij na een dag hard werken met zijn voeten op tafel. Een wazige, vermoeide blik in zijn ogen. Zij heeft de hele dag op hem gewacht en een heerlijke maaltijd bereid. Is dat liefde volgens het script van God?

Snel verder lezen in de Verdieping. Ongeloof maakt zich meester van mij. Hij is werkloos. Wacht op een hersteld hervormd beroep. Zij heeft een studie gevolgd en werkt. Ze mag daar binnenkort mee stoppen. Ze is zwanger. Zij is volgens hem meer toegerust om voor kinderen te zorgen. Met plaatsvervangende schaamte lees ik dat hij het best mooi vindt dat de Heere dat zo in zijn schepping heeft gelegd. Best mooi. Dit komt hem gewoon goed uit. Geen baan, niet voor de kinderen zorgen en lekker met de voeten op tafel. Best mooi. Vanuit deze positie geeft hij zijn Heere een krappe voldoende. Grotesk en profaan. Dat mag kennelijk als je binnen de hersteld hervormde kring theologie hebt gestudeerd. Tip voor deze vrouw: zet deze man aan het werk, leg hem een sollicitatieplicht op en laat hem een cursus nederigheid volgen. En neem vooral het script nog eens goed door!

Gerard van Egmond Leiderdorp

Schande

Het is geen schande geboycot te worden door Saoedi-Arabië, dat zo slecht met mensenrechten omgaat en geen democratie is. Wat wel een schande is voor Nederland, is dat de aanleiding zo infantiel is: scheldteksten op een sticker, verspreid door een politicus zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel. Hoe slecht zo'n land ook mag zijn in onze ogen, daar zou ik toch excuses voor willen maken.

Arie Theisens Zeist

undefined

Bert Keizer

Wonderlijk dat Bert Keizer zo zeker weet dat energiebanen niet bestaan (Religie & filosofie, 17 mei). Mijn man viel in Oostenrijk op zijn schouder en kon zijn arm niet meer omhoog krijgen. Een arts daar zette twee naaldjes in zijn enkel en die arm ging weer boven zijn hoofd. Was dat soms een 'wonder'? En gelooft Keizer daar dan wel in?

C. Groenendijk-Putter Maarssen

undefined

Lekker staken

Ik schaam me rot als ik het artikel over het werk van de schoonmakers lees (de Verdieping, 20 mei). Het zijn vaak onze eigen autochtone jongeren die een houding hebben van: daarvoor worden de buitenlanders toch betaald? Laat ze de troep lekker opruimen! Onze zoon zat op het ROC. Daar zag hij in de pauze een meisje een leeg sigarettenpakje op de grond gooien, terwijl ze twee meter van de prullenbak verwijderd was. Hij zei dus vriendelijk tegen haar: "Hé, je hebt je sigaretten laten vallen (HINT!)" Antwoordde ze doodleuk: "Ja maar het doosje is leeg!".

Lisa Janssen Nijmegen

undefined

Stigmatiserend

Volgens huisarts Broekens schrikken minima met een psychisch probleem terug voor het zelf betalen van de psycholoog (Trouw, 21 mei). "Ik kan dan wel zeggen dat ze het geld voor hun drank dan maar aan de psycholoog moeten besteden, maar ik weet niet of het helpt", voegt Broekens eraan toe. Dit is een stigmatiserende uitspraak. Minima hebben bijna geen geld en zeker niet voor drank. Heel jammer.

Hennie van Burg Linschoten

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden