Brieven

Mensenhandel

Terwijl IS steeds bloediger aanslagen pleegt, van Syrië en Irak tot in Tunesië, worden regeringsleiders enthousiast over het allernieuwste plan om de vluchtelingencrisis te bezweren: een mensenruilhandel. In de krant van dinsdag stond een foto van een huilende vrouw bij een hek. Ook zij kan het heen-en-weer krijgen. Hoe lang duurt het nog voor we wereldwijd huilen om zoveel armoede?

Lilian Hoogendoorn Leiden

undefined

Partijbelang

PvdA'ers Sander Terphuis en Gerard Bosman roepen om een andere lijsttrekker voor hun partij (Trouw, 8 maart). Een andere lijsttrekker is prima, maar het niet het argument dat zij gebruiken. Het eerlijke verhaal van Samsom zou als een boemerang terugkomen bij de PvdA. Kennelijk gaat voor Terphuis en Bosman het partijbelang vóór het algemeen belang. Zijn die heren dan wel volksvertegenwoordigers?

Eddy Ivens Doetinchem

undefined

Trein eerder

Wat een drukte over die 'overvolle' treinen. Natuurlijk zou het prachtig zijn als zowel het openbaar als het particulier vervoer zonder vertragingen kon verlopen. In ons drukke land zal dat een utopie blijven. Toch kan je altijd op tijd op je werk komen. Het enige alternatief bij overvolle treinen is niet een trein later nemen. Een trein eerder kan ook. Files op het wegennet vragen de forenzen al jarenlang zich daaraan aan te passen. Daar geldt nooit het excuus 'Er stond een file'.

A.H. van der Spek Zoetermeer

undefined

Adem inhouden

In de jaren '66-'71 heb ik met de trein gereisd van Hardinxveld-Giessendam naar Dordrecht. Toen moest iedereen al zijn adem inhouden zodat de deuren dicht konden, en dan moesten er in Sliedrecht nog de nodige mensen bij. Dit was zowel heen als terug. Er is sindsdien dus niet veel veranderd.

Anneke Vonk Giessenburg

undefined

Obsessie met koken

Ook Trouw lijkt er nu aan mee te doen: die volkomen uit de hand gelopen aandacht voor eten en koken, met twee pagina's interview met de Spaanse 'topkok' Ferran Adrià (de Verdieping, 8 maart) en een hele pagina voor VPRO-kookster Yvette van Boven (de Verdieping, 9 maart). Je kan de televisie niet aandoen, een krant of tijdschrift ter hand nemen of er staat wel iemand lachend in een potje te roeren. Vanwaar die obsessie voor voedsel? Je werkt het naar binnen en klaar is Kees; niet meer over praten. Maar vandaag de dag worden 'topkoks' bejegend alsof ze in de metafysica zijn gepromoveerd en heeft elke omroep wel een 'leuk' kookprogramma. Een blijkbaar niet uit te roeien decadentieverschijnsel.

Per Schuitemaker Hoorn

undefined

Oerei

Gossie, hebben wij nou opeens oerkippen ('Kip zet insect op ons menu', Duurzaamheid&Natuur, 8 maart)? 's Winters scharrelen onze kippen in de moestuinen. Volop (larven van) insecten daar. En slakken. En - met een beetje geluk - een nest jonge muisjes in de composthoop. De eieren? Noem ze oereieren, scharreleieren, wat je wilt, maar inderdaad veel lekkerder. Eén tip: geef de kippen geen vis (wat ze zelf ook niet zouden vangen): dat proef je in het ei.

Fieke den Hollander Utrecht

undefined

Ontslagvergoeding

De hoogte van ontslagvergoedingen moet omlaag, aldus werkgeversorganisatie AWVN (Economie, woensdag). Flinke voorstellen maar geldt dit ook voor de top van een bedrijf? Zolang een directeur van een Zeeuws energiebedrijf zo'n 800.000 euro ontslagvergoeding krijgt na amper twee jaar gewerkt te hebben, terwijl er voor de mensen op de werkvloer nog geen loonsverhoging mogelijk is vanwege de slechte situatie waarin het bedrijf verkeert, kun je dit soort zaken toch moeilijk buiten beschouwing laten.

Jaap Cornelissen Ermelo

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden