Brieven

Jezus van chocola

Wat jammer toch dat de Amerikaanse bisschoppen zo verkrampt reageren op het kunstwerk ’My Sweet Lord’, de levensgrote Jezus van chocola (woensdag in Trouw). Doe eens iets anders in plaats van alleen maar verbieden: sluit een deal met de kunstenaar, hang het beeld van chocola voor in de kerk tijdens de communie en begin met breken en delen.

En of die chocola dan smakeloos is, daar zullen de kerkgangers dan wel een uitspraak over doen!

Ineke Remijnse Almere

Postbodes worden minder in getal en minder in salaris.

Vraag: hoeveel bonus levert de top van TNT in om de inkomensachteruitgang van hen die een van de kerntaken van TNT (het bezorgen van de post) voor hun rekening nemen enigszins op te vangen ?

Jan Keersemaker Vlissingen

Hoe doet ie het toch? Dat alle, onder zijn premierschappen ontstane problemen, iedereen deren behalve Balkenende zelf. Nu ook weer, hij blokkeert zeer ondemocratisch het Irak-onderzoek en wat kopt Trouw op zaterdag: ’Irak-protest brengt PvdA in de problemen’. Er vanuit gaande dat dat klopt, vraag ik me af hoe het kan. Is de achterban van het CDA nu zo apolitiek dat die, in tegenstelling tot die van de PvdA, alles pikt van haar leider, of is Balkenende een fantoom, wel altijd merkbaar en pijnlijk aanwezig, maar niet te raken?

Tom Stobbelaar Wageningen

Slaat links zo langzamerhand niet een beetje door in de zaak Irak? Waarom wordt er nooit eens een handtekeningenactie gehouden voor de 40 miljoen Noord-Koreanen, die enkel en alleen een leven als gehersenspoelde robot mogen leiden ter ere van ’de grote leider’, om vervolgens te kreperen van de honger? Of voor de miljoenen Zimbabwanen, die lijden onder Mugabe?

Al die massaslachtingen in Afrika die nooit het nieuws halen, laat staan dat daar protest tegen is. Maar als er er dan een massamoordenaar door de VS verdreven wordt, is het (linkse) huis te klein.

P. de Man Barendrecht

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden