brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Noodgebouw

In de tuin van villa 'De Horsten' komt een noodgebouw, van waaruit koning Willem-Alexander gaat werken (Trouw, 3 oktober). Dat zou nodig zijn omdat in een ander paleis de moeder van de koning haar werkruimte heeft. U maakt mij niet wijs dat dit paleis te klein zou zijn om twee personen hun werk te kunnen laten doen, waarvan bovendien één persoon met pensioen is.

Misschien een kwestie van geven en nemen, tot 2017, wanneer het woonpaleis van de koning voor 35 miljoen verbouwd is?

Het Amsterdamse Paleis op de Dam zou geen optie zijn omdat dat te ver van Wassenaar is. Ik snap er echt niks van. Hoe kan iemand die altijd een chauffeur tot zijn beschikking heeft, dit zeggen? Ook tijdens het vervoerd worden, kun je stukken inlezen, toch? (Optie 4: paleis Soestdijk staat leeg).

G. van der Ploeg-van Leeuwen Roosendaal

Onmensen

In zijn lezenswaardige artikel 'Hoe meer we betrokken raken, hoe groter de kans op aanslagen' (Trouw, 3 oktober) schrijft Rob de Wijk: 'Kijk wat er in mei in Londen gebeurde. Op klaarlichte dag werd in de wijk Woolwich een man op beestachtige wijze met messen om het leven gebracht.'

Pijnlijk dat het dier, warempel de dag voor Dierendag, weer geassocieerd wordt met een staaltje van macaber menselijk gedrag. Laat het dier toch in zijn eigen waarde. Mensen die door de bodem van de humaniteit zakken, zijn gewoon ónmensen.

Hans Bouma Kampen

Zitten slapen

Als ooit de uitspraak van mijn opa 'als hadden er is, is hebben te laat' van toepassing is geweest, is het wel nu de politiek zich heeft geschaard achter de missie naar Irak als onderdeel van de internationale gemeenschap. Die zelfde gemeenschap had natuurlijk al een decennium geleden door kunnen hebben wat er ooit ging gebeuren als men toen echt een internationale eenheid was geweest. Met name de VN heeft, net als zijn voorganger de Volkerenbond, al vergaderend, flink zitten slapen.

Daar gaan we met z'n allen de uiterst wrange vruchten van plukken op deze ooit zo mooie wereldbol.

Willem Vizee Tiel

Vliegend tapijt

Ik lees dat er discussie is over uitvindingen uit de oosterse wereld, onder andere over die van het vliegen (Trouw, 29 september). Kennen we niet allemaal de prachtige verhalen over de vliegende tapijten? Natuurlijk sprookjes, maar toch.

Ch.Th. de Koning H.I. Ambacht

Pieter Lakeman

De AFM komt er nú achter dat vele accountantsverklaringen en -praktijken niet deugen (Trouw, 27 september). Het is mij bekend dat de heer Pieter Lakeman al jaren hetzelfde beweert, onderbouwd met vele procedures middels de stichting SOBI. In de jaren zeventig vocht hij het Ogem-conglomeraat aan. Bij het grote publiek is Lakeman pas bekend sinds het DSB-debacle. Accountants kunnen echter al jaren zijn bloed drinken. Misschien krijgt de man eindelijk eens de vaktechnische waardering die hij al jaren verdient en kan hij bij eventuele wetshervormingen gehoord worden.

G. Agresti Son

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden