Brieven

Boycot Douwe Egberts (1)
Een subliem commentaar op de leiding van Douwe Egberts (Trouw, 15 december). Ik ben alleen bang dat opperaap Jan Bennink hier niet erg van onder de indruk is. Een boycot zal meer indruk maken. Ik ben na enige vergelijking overgestapt op koffiepads van een Belgische brander, verkrijgbaar bij een Duitse keten, waar ik verder zelden kom. De kwaliteit is uitstekend en de prijs is 1,2 euro lager dan ik bij de nationale grootgrutter voor de koffie van DE betaal.

Ben Bronsema Voorschoten

Boycot Douwe Egberts (2)
Ook bij mij zijn door uw commentaar (Douwe Egberts apenrots) de schellen van de ogen gevallen. Dronk ik tot dusverre (een weliswaar heerlijke) DE-koffie, nu ben ik overgestapt op een ander merk, UTZ-gekwalificeerd en derhalve met aandacht voor koffieboer en milieu. Douwe Egberts weg, nu Jan Bennink nog!

Henk Cuperus Groningen

Schizofrenie

Ik maak bezwaar tegen de kop boven het artikel 'Sufjan Stevens' schizofrene zoektocht naar het ware kerstgevoel' (Cultuur & Media, 14 december). Wellicht is het de redactie ontgaan dat deze kop een zeer stigmatiserende werking heeft voor patiënten die aan schizofrenie lijden. Ook werkt het een groot misverstand in de hand, namelijk dat schizofrenie te maken zou hebben met een gespleten persoonlijkheid en dat is geenszins het geval.

Mieke de Leeuw Koog aan de Zaan

Klaagzang
Trouw-onwaardig, om een podium te bieden aan een klaagzang van nota bene een dierenarts (Economie, 16 december) en het riedeltje af te werken van "een paar honderd koeien die dicht op elkaar gepakt staan, nooit buiten komen enz." en daarmee de melkveehouderij in een kwaad daglicht te stellen. Wel eens gekeken op een modern melkveebedrijf? Overlast van de tankauto die één keer in de drie dagen de melk komt ophalen? Stiltegebieden bestaan al heel lang niet meer in Nederland.

Jannetta Reitsma Ruinerwold

Onderzoek à la Stapel
Acteurs tonen discriminatie aan van allochtone sollicitanten (Trouw, 17 december). Dit had een mooi onderzoek voor Diederik Stapel kunnen zijn. Wanneer de twintig acteurs een hazenlip hadden gehad of stotterden, had je waarschijnlijk een soortgelijke uitkomst gehad. Is het niet zo dat mooie vrouwen meer kans maken op de arbeidsmarkt dan minder aantrekkelijke dames met hetzelfde cv? Of slanke vrouwen meer kans dan dikke vrouwen of lange mannen meer kans dan kleine mannen? Ik ken een aantal werkloze mannelijke 50-plussers, zij maken nagenoeg geen enkele kans meer op de arbeidsmarkt.

Angelo de Groot Leiden

Harpmeisje
Ik ben het niet eens met de kritiek van briefschrijver Tim Pinckaers (17 december) dat het artikel over 'The Voice of Holland' niet thuis zou horen in de Verdieping. Het artikel hoort zeker thuis op de pagina's 'Cultuur en media', omdat het schetst wat de invloed is van de media op de winnaar van zo'n hype als The Voice.

Het waardevolle is namelijk dat de winnares van de vorige editie werd geïnterviewd. Wat gebeurt er met je als alle talkshows voorbij zijn, de camera's verdwijnen en je moet proberen je gewonnen platencontract in te vullen? Hoe houdt een bescheiden 'harpmeisje' als Iris Kroes die de vorige editie verrassend winnaar werd, het hoofd boven water? Dieper ingaan op wat er met zo iemand gebeurt - Verdieping dus!

Ankie Hommes Rekken

Bureau Boelens
Het spijt me oprecht dat er een einde is gekomen aan de columns van arbeidspsycholoog Louise Boelens in de bijlage Tijd. Ik heb erg genoten van haar wijze woorden waarin zij altijd zo treffend de balans bewaarde tussen eigen verantwoordelijkheid en omstandigheden.

Anke ten Brinke Leeuwarden

Autisme
Een mooie en goede column van Asha ten Broeke (Podium, 18 december) over alle 'visies' op Adam Lanza. Ik heb me na tal van dit soort incidenten afgevraagd of we mensen met een vorm van autisme niet te snel bestempelen, in negatieve zin. Ik ken genoeg mensen met autisme die prima meedoen.

Gera Knibbe Landsmeer

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden