brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Een vette tien

Iedere dag lees ik Klein Verslag van Wim Boevink met veel genoegen. Met bewondering voor zijn schrijftaal. Vorige week spande de kroon. De manier waarop hij de spanning en de situatie beschrijft in het noorden van Groningen is subliem. Met daarnaast nog de beschrijving van het schitterende Groninger landschap, de prachtige kerken en de oude cultuur. Hij krijgt een vette tien.

Jikky Grashuis Oldekerk

undefined

Vergelijkingssites

'Klant groene stroom misleid' kopt Trouw op de voorpagina van 14 maart. Online vergelijkingssites blijken onbetrouwbaar als de consument naar een leverancier van duurzame energie wil overstappen. Het is mij ook overkomen toen ik vorig jaar op zoek was naar een andere groenestroomproducent. Volgens een ogenschijnlijk betrouwbare groenestroomchecker was Essent de beste keus: duurzaam en nog voordelig ook. Dit bedrijf wordt nu door energieclub Wise nota bene als de meest vervuilende energieleverancier bestempeld. Bij de gemiddelde consument gaat dan het licht uit, want wat is waar? Het is daarom zaak dat er eenduidige vergelijkingscriteria komen. Tot die tijd hoop ik dat Wise de wijsheid in pacht heeft, zodat ik een volgende keer met een gerust hart kan kiezen voor één van de thans in de topvijf staande (echte) groenestroombedrijven.

Henk Warmer Lelystad

undefined

Meer ronde vormen

Een enigszins hoopgevend artikel over de modellenwereld ('Mag het een maatje meer zijn?') in Tijd (14 maart). Het lijkt er op dat er eindelijk verandering komt in de norm van superdunne modellen naar meer rondere vormen. Ik juich het toe dat er meer diversiteit komt in de modellen die in alle bladen, kranten, advertenties afgebeeld staan. Een paar bladzijden verder staat een artikel 'Alle 13 goed'. Mode voor lente/zomer 2015. Erg jammer dat hier dan weer slechts flinterdunne modellen afgebeeld staan. Was zo mooi geweest ook hier dan juist vernieuwing in aan te treffen; meer ronde vormen!

Egbert Jan Boerma Kampen

undefined

Gunning begrijpt het niet

Helaas heeft Louise Gunning (UvA) het nog steeds niet door. In deze krant zegt ze dat ze wil dat in de hal van het Maagdenhuis een debatruimte komt voor studenten (Trouw, 14 maart). Want: "Het lijkt me een geweldig idee dat ik dan boven zit te werken en in de lunchpauze kan aanschuiven bij een debat." Die opmerking betekent dat ze het in gesprek gaan met studenten ziet als iets dat ze in de pauze van haar werk doet, in plaats van als haar werk.

Warner Boer Doorn

undefined

De visite bleef zitten

In Tijd (14 maart) lazen we het antwoord van Beatrijs op de vraag van een echtpaar hoe op te treden in geval van bezoekers die blijven plakken. Mijn vrouw deed zoals Beatrijs aangeeft. "Sorry, ik ben moe", zei ze op een avond tegen elven, "ik ga naar bed". Ik bleef met de visite zitten. En dat bleef ook na twaalven plakken. Wat doe je met gasten die ook die signalen negeren/niet opmerken?

Fred Huiting Groningen

undefined

Opzouten

Hoe krijg ik mijn gasten de deur uit? Een probaat oud Indonesisch bijgeloof dat werkt is: ongezien een beetje zout achter de gasten strooien wanneer je vindt dat het tijd is dat ze opstappen. Wat ons is opgevallen is dat gasten, bij een etentje, meestal zes uur blijven. Wil je dat je gasten om circa 23.00 uur vanzelf opstappen begin dan om 17.00 uur met de borrel.

Vlasta de Groot-Piskora Zaltbommel

undefined

Ongemakkelijke waarheid

Alvorens de stelling van Van der Kaaij te verwerpen, dat het bestaan van Jezus niet historisch bewijsbaar is, zou men zijn boek moeten lezen dat terecht de titel draagt: 'De ongemakkelijke waarheid van het christendom'. Het is voor gelovigen inderdaad moeilijk te verwerken dat het ons bekende verhaal over Jezus voor een deel op mythen berust. Als men de overtuigende bewijzen in het boek niet kan weerleggen, zal men de waarheid moeten aanvaarden, hoe ongemakkelijk ook. Ons geloof lijdt daar niet onder. Geloof berust immers niet op bewijsbare feiten noch op zeker weten, maar op vertrouwen in de Geest die ons leidt.

Pieter Rijnja Den Haag

undefined

De president is geen vrouw

In het artikel over de arrestatie van medicijnmannen in Tanzania schrijft u over president Jakaya Kikwete over 'zij' (Trouw, 13 maart). Kikwete is een man en is toch al tien jaar president (dit is zijn laatste jaar). Dit zegt iets over hoe weinig Tanzania in het (ons) nieuws is.

Frans Wijsen Nijmegen

undefined

355 gedeeld door 113

Onze wiskundeleraar leerde ons een benadering van ¿ die tot zes decimalen nauwkeurig is en heel eenvoudig te onthouden met het getal 113355. De deling 355 door 113 geeft als uitkomst 3,141592. Dat is dus 4 decimalen nauwkeuriger dan 22/7.

C. Wagemaker Emmeloord

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden