brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Onheilspellend

De bijdrage van Nelleke Noordervliet verdient het om ingelijst te worden (Opinie, 13 februari)! Ze geeft een uitstekende analyse van de huidige politieke situatie. Het lijkt erop dat de ongenuanceerde roeptoeters, vaak zonder enige kennis van zaken, het steeds meer voor het zeggen krijgen.

De steeds groter wordende aanhang van Wilders, volgens de peilingen, is onheilspellend! Terecht roept mevrouw Noordervliet ons op om allemaal wat zachter te praten. Dank voor deze verheldering en broodnodige verdieping die ons kunnen helpen om problemen samen op te lossen.

Johannes Bolt Velserbroek

Circus

Er is 48.000 subsidie verstrekt voor het bedrukken van wc-rollen met een boodschap tegen het associatieverdrag met Oekraïne. Belastinggeld wordt daarmee letterlijk door de plee gespoeld.

Ik zag al nooit iets in geldverslindende referenda, maar dit circus doet echt de deur dicht. Te bedenken wat we allemaal voor nuttigs hadden kunnen doen met de twee miljoen euro die verdeeld zal worden over actievoerders. Plus de twintig miljoen die Binnenlandse Zaken aan het referendum zal spenderen.

Sandra de Haan Heeze

Wandel even verder

Wat een feest der herkenning voor mij, de wandeling door Utrecht West (Fiets & Wandelbijlage, 16 februari). Met heel veel plezier hebben we ruim tien jaar in de Dichterswijk gewoond. Dat is dan ook mijn enige punt van kritiek. De Dichterswijk wordt in de wandeling genegeerd, maar juist dat stukje Utrecht is zo mooi.

Dus wandel nog even wat verder en geniet van de rust en de gezelligheid van de Dichterswijk. En als je dan toch lekker bezig bent, loop dan nog wat verder, onder de brug door de Rivierenwijk in. Ook zo'n gezellig stukje Utrecht. Utreg blijft me stadsie.

Carina van Hooft-Lodder Vleuten

Moedwillig

Hoe is het mogelijk dat men in Parijs luchtvaart en scheepvaart

heeft uitgezonderd ? Hoe is het te rijmen met het 'klimaatakkoord' dat dagelijks honderden vliegtuigen het luchtruim kunnen kiezen voor totaal onnodige en overbodige vluchten, met passagiers die zijn lekker gemaakt door tarieven van 20 euro naar Boedapest, Praag, Sofia en heel veel andere bestemmingen? De vliegtuigmaatschappijen komen daarmee nauwelijks uit de kosten, maar ze vervuilen wel het luchtruim en de omgeving van luchthavens. Ik acht dit moedwillige vernietiging van ons klimaat. Is er niemand die daar wat aan kan doen? Of zit men toch weer te slapen?

J. Hegener Waalre

Afstand

Rob Schouten is inderdaad een alfamannetje (Trouw, 15 februari), anders had hij geweten dat een lichtjaar een afstandsmaat is en niet een tijdmaat.

Wennemar Witholt Diepenveen

Schoenen

Heeft filosoof Ignaas Devisch het zelf zo druk, dat hij geen tijd heeft om zijn schoenen uit te trekken voordat hij op het bed gaat liggen (Trouw, 15 februari) ? Niet zo netjes!

Betty Visser Rotterdam

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden