Brieven

Brieven postbus 859, 1000 AW, lezers@trouw.nl

Met veel interesse heb ik de ’Tien Geboden’ gelezen met de kunstenaar Marc Mulders. Hij zegt: „Het publiek heeft de buik vol van boos, grof en lelijk. Mensen zoeken rust, contemplatie, balans. Het tij keert. Kijk maar eens goed om je heen: het is al begonnen”. Eerlijk gezegd deel ik dat gevoel nog niet als ik om me heen kijk. Maar ik vind het wel een mooie hoopvolle wens voor 2011. Mulders laat zich inspireren door Augustinus en Nietzsche. Ik op mijn beurt word geïnspireerd door de denkbeelden van deze gewone Tilburgse jongen.

Peter Leermakers BIlthoven

Diverse malen heb ik de ingezonden brief van J.J. Janssen uit Vaassen gelezen en me verwonderd, om niet te zeggen kwaad gemaakt, over zijn reactie over de bezorgers (Brieven, 31 december). Al jaren lees ik Trouw. Ik heb ook een periode meegemaakt dat de bezorging niet vlekkeloos verliep. De laatste twee jaren viel iedere dag om half zeven de krant bij mij in de bus en vooral met het hondenweer van de afgelopen weken kreeg ik veel respect voor de bezorger. Met bezorgservice heb ik gebeld om te verzoeken dat de bezorger bij mij zou aanbellen voor de kerstwens. Ze, het bleek een bezorgster te zijn, vertelde dat ze ’s ochtends om drie uur bij het afgiftedepot was om de kranten te sorteren en in ontvangst te nemen. Mogen ze daar een beetje fatsoenlijk voor betaald worden? Bovendien was ik blij dat ik mijn dank met een gift kon bevestigen. Hulde voor mijn bezorgster.

B. Vermeulen Vaals

Kan het vuurwerk nu niet anders georganiseerd worden? Wat een verspilling van geld, wat een schade aan het milieu. In Australië mogen particulieren geen vuurwerk afsteken, maar wordt het vuurwerk door de overheid verzorgd. Zou dat ook in ons land mogelijk zijn?

Remine van der Zwan-Veen Zwolle

Twee doden, enkele zwaargewonde politieagenten, 68 miljoen de lucht in, ruim 10 miljoen materiële schade, luchtvervuiling en zware geluidsoverlast. Dat is de som van een ’traditie’ die – ondanks de hoge prijs – in ere wordt gehouden. Ruim de helft van de Nederlanders is ertegen, maar 60.000 handtekeningen kregen het onderwerp niet op de agenda van de Tweede Kamer. Daar regeert de waan van de dag. Gelukkig Nieuwjaar!

Bert Prang Leiderdorp

Hoe kom je op het idee te opperen een bankrekening te openen om het zeilmeisje Laura Dekker te sponsoren, zoals een briefschrijver donderdag voorstelde? Het is haar hobby en hobby’s betalen we meestal zelf. Ik weet wel betere doelen om geld aan over te maken.

J.Hartman-Jansen Putten

Briefschrijver Gottlieb Nelck Loon (Dr) (Trouw, 30 december), kan zijn donatie voor Laura Dekker kwijt op het rekeningnummer dat op haar website staat (www.lauradekker.nl).

Jos Balvers Amsterdam

Het lijkt wel een patroon. In Engeland, Nederland en Denemarken worden moslims opgepakt als terrorist en vervolgens vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Intussen zijn alle twaalf gearresteerde Somaliërs weer vrij, maar deze onterechte verdenking blijft, juist door al het kabaal dat de media er over maken, aan alle moslims hangen. Het lijkt wel een patroon om de angst er in te houden. Dit alles doet geen recht aan de oproep van de koningin om naar het gemeenschappelijke bij alle Nederlanders te kijken om zo de verbinding te bevorderen.

Guus Mascini Wassenaar

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden