Brieven

Gevaren van de islam
Geert Wilders' PVV ziet de nadelen en de gevaren van de islam beter dan koningin Beatrix bij haar bezoek aan Aboe Dhabi. De islam is een godsdienst die de anders-gelovige, de ongelovige en de homoseksuele medemens consequent en ernstig discrimineert.

Alphons Mantel Utrecht

Gepaste kleding
Het getuigt van respect voor het goede in andersmans overtuiging om waar dat wordt verwacht gepaste kleding te dragen. Koningin Beatrix houdt door haar manier van handelen de dialoog gaande. Het was te verwachten dat uit de partij die alleen maar de monoloog kent hierop commentaar wordt geleverd.

E.J.G. Klungel Loppersum

PVV-tweets
Denkt de redactie van Trouw nu echt dat de lezers zitten te wachten op de tweets van de PVV over de koningin in Aboe Dhabi?

Ben Elkerbout Valkenswaard

Christelijke geschiedenis
PVV'er Lucas Hartong verwijt het koninklijk huis 'de eigen christelijke geschiedenis niet meer te kennen'. Vreemd dat juist PVV'ers zich beroepen op Nederlands christelijke geschiedenis. Dit toen nog christelijke land stond ooit bekend om zijn tolerantie en gastvrijheid. Begrippen die wel heel ver af staan van de onverdraagzaamheid en het 'eigen volk eerst' van de PVV.

Klaas van der Veen Hoofddorp

Het is ook nooit goed
Doen Beatrix en Máxima precies wat Wilders verlangt, namelijk: je qua kledingkeuze aanpassen aan het gastland, is het wéér niet goed.

C.J.Arkema Zwolle

'Dun DNA'
Asha ten Broeke wekt de indruk dat slanke mensen dit puur aan hun genen te danken hebben en dat gedrag geen rol speelt (Podium, gisteren). Ik ben in het gelukkige bezit van 'dun DNA'. Maar dat betekent niet dat ik er maar op los kan eten. Elke dag moet ik bewust bezig zijn met wat ik eet, want anders kom ik aan. Met de auto naar het werk in plaats van de fiets: die dag een boterham minder. In december aangekomen: in januari afvallen. Had ik dat allemaal niet gedaan sinds mijn 14de, dan was ik nu twee keer zo zwaar, ondanks mijn gunstige DNA. Dus gedrag doet er wel degelijk toe.

Renée van Roode Heerlen

Basispakket
Rollators en brillen moeten in het basispakket blijven vinden SP en PVV (Trouw, gisteren). Maar misschien is het een idee om ouderen met een goed tot zeer goed pensioen deze middelen zelf te laten betalen? Dan blijft er hopelijk nog iets in kas voor die ouderen en anderen die nu al moeten besparen ten kostte van hun gezondheid.

A. Ülgüt Assen

Hergebruik rollators
Natuurlijk moet de rollator terug in de politieke discussie. Laat het dan vooral gaan over het hergebruik. Gebruikte rollators leveren bezuiniging op en werk. Stel ze beschikbaar voor een zacht prijsje.Wie een nieuwe wil, betaalt de hoofdprijs.

Geert Klaassen Renkum

Vestiging huisartsen
Met groot genoegen hoorde ik dat na lang wachten nu eindelijk een serieuze partij zich met de vestiging van huisartsen gaat bemoeien (huisartsen woedend over boete NMa; Trouw, gisteren). Hier in de regio kampen we met een groot gebrek aan huisartsen die zich willen vestigen (hoe zou dat nu komen?). Het schijnt dat de NMa er velen kent. Kan die enkelen vragen zich hier te vestigen?

H.F. Schalkwijk, huisarts Kollumerzwaag

Bersiapperiode

Het artikel van Tienke Klein (Niet alleen Indonesiërs waren slachtoffer van geweld; Trouw, 5 januari) is mij uit het hart gegrepen. Ik heb met mijn oudere zuster en broer de roerige Bersiapperiode (1945-1946) na de capitulatie van Japan, iets minder heftig meegemaakt, maar genoeg om er een mening over te hebben. De bijval vanuit de Nederlandse samenleving over de noodzaak van excuses voor de gewelddadigheden in die tijd door de Nederlandse militairen bedreven, gaat volgens mij totaal voorbij aan het besef van de gewelddadigheden bedreven door de Indonesiërs ten opzichte van de ongewapende, veelal uitgeputte 'bevrijde' Nederlandse volwassenen en kinderen.

M.J. Stenger Voorschoten

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden