BRIEVEN

Terschelling Minister van verkeer en waterstaat Jorritsma heeft nog steeds geen besluit genomen over het toestaan van concurrentie op de 'zoute veren.' Waar dit toe kan leiden wil ik u schetsen aan de hand van de praktijk.

Als je met de Paasdagen naar Terschelling wilt gaan, hou je er rekening mee dat het druk is op de veerboten en neem je maatregelen. Op vrijdag 10 april wil je graag met de sneldienst mee die om half één vanuit Harlingen vertrekt. Met een telefoontje naar rederij Doeksen probeer je de dag ervoor een reservering te regelen, maar dat kan dus niet. Op tijd aanwezig zijn is de boodschap. Vrijdag 11.45 uur sta je bij het loket en dan wordt er meegedeeld, dat de sneldienst volgeboekt is. Er is wel een alternatief: de gewone veerboot van 15.00 uur. Daar sta je dan met een kind van bijna 2 jaar - en wij niet alleen! - en dus moet je drie uur wachten.

Iedere ouder weet wat dat betekent. In plaats van half twee arriveer je dus om half zes op je vakantieadres: in diezelfde tijd waren wij bijna in Toronto geweest! Dat de sneldienst volgeboekt is accepteer ik, immers het was druk. Wat ik niet accepteer is, dat ondanks moderne computersystemen, de rederij klaarblijkelijk geen mogelijkheid ziet om een goed reserveringssysteem voor de sneldienst te laten functioneren. In ieder geval had het ons duidelijkheid vooraf gegeven en daarmee was ons een hoop ellende bespaard. Het lijkt wel alsof de monopolie-positie van de rederij hier om het hoekje gluurt. Een gezonde concurrentie zou in ieder geval dit probleem kunnen oplossen lijkt mij. Daarmee zou Terschelling - in ieder geval voor ons - een stukje dichterbij komen te liggen. Bolsward Evert Salverda

Bolkestein Het optreden van Bolkestein inzake de motie met betrekking tot Duisenberg is ronduit beschamend. Dat Bolkestein geen begaafde communicator is, ontgaat niemand meer. Dat hij een belabberd personeelsbeleid voert is ook geen geheim meer, zeker niet na de affaires Kamminga-Nijpels en Hans van Baalen. Dat hij geen ruimte naast zich gunt aan sterke persoonlijkheden zoals Wiegel is ook een publiek geheim. En nu gaat hij verder met om zich heen slaan als een autistische naïeveling en brengt hij nationale belangen schade toe met een volkomen overbodige en voor de Fransen provocerende motie. Ik schaam me een beetje juist door dezelfde man in 1991 mij te hebben laten overhalen lid te worden van de VVD. Ik weet wel dat er ook aardige, beschaafde en morele VVD-ers zijn. Maar met zo'n partijleider, wat moet je? Ik begin ernstige bedenkingen te koesteren. Wordt het niet tijd de man te vervangen door een op en top politiek leider als Wiegel? Amsterdam David Pinto Inter-cultureel Instituut

Veiligheid viaduct Als een 'volwassen' kleuter een andere vanaf een viaduct bij toeval niet helemaal dood gooit, is dat afschuwelijk (Trouw 16 april). Omdat het niet de eerste keer is dat idioten auto's bekogelen, is de overheid aanwijsbaar verantwoordelijk als ontwerper, bouwer en beheerder van onze wegen. Wat tegen geluidsoverlast al jaren wordt toegepast in de vorm van geluidsschermen, dient vanaf morgen zeker bij alle overbruggingen van een weg te gebeuren.

Beste trage en lakse overheid, zijwanden omhoog! Hilversum René Carrière

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden