brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Stelling is omkeerbaar

Hoogleraar onderwijsbestuur Edith Hooge beweert dat vrouwen die niet meer dan drie dagen werken, het primaat leggen bij de zorg thuis in plaats van bij hun beroep als leraar (Trouw, 27 mei). Laten we de stelling eens omdraaien: vrouwen die niet meer dan drie dagen zorgen, leggen het primaat bij het werk in plaats van bij de zorg thuis. Kijk, zo makkelijk is dit soort stellingen te weerleggen. Ofwel: hoe ook een hooggeleerd persoon flink uit haar nek kan kletsen.

Aja Leemans Amsterdam

undefined

Deeltijdjuf in de ban

Mijn kinderen hebben in groep 1 en 2 parttime juffen voor wie ik alleen maar respect kan hebben. Deze juffen zijn een team, delen de hele hoge werkdruk tegen een echt niet al te hoog salaris en inspireren dagelijks mijn kinderen. Wat nou korte metten maken met parttimers? Mogen de deeltijdjuffen en -meesters ook nog quality time met hun kinderen hebben? Kijk toch eens naar de echte redenen voor het minder worden van het onderwijs: steeds meer kritische ouders, de druk van de inspectie en de erg grote klassen bijvoorbeeld.

Roelien Visser-Beumer Zwolle

undefined

Generaliserend

Om het gebrek aan motivatie en betrokkenheid bij docenten maar even generaliserend te wijten aan de hoge deeltijdfactor biedt falend onderwijsmanagement een wel heel gemakkelijke uitweg. Het is een klap in het gezicht van álle deeltijdwerkers die wél elk moment met 'hun' leerlingen bezig zijn. In betaalde én onbetaalde uren. Zelfs als de onderwijsinspectie voor een te groot gedeelte van die onderwijsgevenden gelijk heeft, dan moet je je toch afvragen waarom dat bij die groep zo is. Hoogleraar Esther Hooge moet maar eens echt onderzoek gaan doen.

Reinder Koornstra Alphen a/d Rijn

undefined

Vredesland

Wanneer Gied ten Berge stelt: waarom laten zoveel joden het nog steeds afweten als het erom gaat de politiek van Israël aan de kaak te stellen (Opinie, 26 mei), zou ik daar een vraag tegenover willen stellen: waarom zijn religieuze leiders van joden, christenen en moslims niet in staat om 'hun' heilig land te helpen ombouwen naar 'ons' vredesland?

Binjamin Heyl Amsterdam

undefined

Waterkonijn

Sinds jaar en dag speur ik naar leveranciers van waterkonijn (Tinkebell, 27 mei). Wetend dat Nederland er van af wil en dat ze lekker zijn. Ganzen, dat wil nog wel maar die bisam/muskusrat, dat waterkonijn, dat schiet niet op. En verdorie ook Partij voor de Dieren gestemd!

Heidi Jongenelen Amsterdam

undefined

Voetbalcrisis

Binnen enkele jaren gaan we ons afvragen of het wel klopt dat de voetballers zoveel geld verdienen terwijl de clubs grote tekorten hebben (Trouw, 22 mei). Die tekorten worden vaak op de gemeenten afgewenteld. Zo is dat een aantal jaren geleden in Utrecht gebeurd, onlangs in Eindhoven en in Limburg. Wij vinden dit allemaal niet erg, zo lijkt het. Graaien waar je graaien kan is vooral in het voetbal van toepassing. Waarom laten we dit eigenlijk bestaan? De banken zijn om, komt er dan misschien eindelijk ook een voetbalcrisis?

Douwe Kamstra Baarn

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden