brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Waarom stunt?

'Nieuwste stunt van remonstranten' kopt Trouw (5 januari). Maar waarom dit een stunt noemen?

Als PKN-lid zou ik graag zien dat mijn kerkgenootschap zich eens laat horen over heikele kwesties en andere zaken. In plaats daarvan krijgen we met Kerst een reclamespotje met een zoetige lookalike-Jezusfiguur te zien die in de kerkbanken plaatsneemt. Geef mij de remonstranten maar.

Aleke van Vuren Kesteren

undefined

Mijn God

Toen de refo's (en andere orthodoxen) zeiden: "Mijn God is tegen homo's", heb ik afgeleerd om 'mijn God' woorden in de mond te leggen. Na de eerste campagne van de remonstranten had ik gehoopt dat ook zij, onder andere door mijn kritiek daarop, bekeerd zouden worden. Maar opnieuw komen de remo's met uitspraken die zij toeschrijven aan het Opperwezen. Graag stel ik hier tegenover dat mijn PKN-gemeente Schagen homo's trouwt, tegen een grapje kan, niet op mij neerkijkt, en vooral mij zelf laat denken.

Adriaan Rodenburg Haringhuizen

undefined

Afbreekbaar plastic

Als consument begrijp ik dat het mij ontmoedigd wordt om plastic tasjes te gebruiken als winkeliers die niet meer gratis mogen verstrekken. Er mist mijn inziens een belangrijke component in dit plan aan de kant van fabrikanten. Zou de overheid, namens mij als consument, er zorg voor willen dragen dat in de nabije toekomst Nederlandse fabrikanten worden verplicht enkel nog gebruik te maken van biologisch afbreekbaar plastic. Hier ligt de kern van het probleem en dit draagt uiteindelijk bij aan het definitief terugdringen van de problematiek van de plastic soep in onze wereldzeeën. Hopelijk gaat het ministerie van infrastructuur en milieu hier snel mee aan de slag, want individuele burgers kunnen dit niet bewerkstelligen.

Roel Mooijekind Haarlem

undefined

Vuurwerkzones

Het succes van vuurwerkvrije zones zou spectaculair verbeterd kunnen worden door het instellen van vuurwerkzones per 2016. Net als bij carbidschieten, onder meer in Friesland een lange traditie, wordt vooraf een locatie aangewezen waar dit is toegestaan. Bijkomend voordeel: iedereen die zelf graag vuurwerk afsteekt zorgt samen met anderen op één plaats voor een groot totaalspektakel! Als iedereen zich aan veiligheidseisen houdt, wordt ook nog eens veel maatschappelijke schade voorkomen.

Cees Hofstra Franeker

undefined

Geef Marijn het woord

Ik ben een meningenman, maar onderschrijf voor 100 procent de visie van Marijn de Vries (Trouw, 4 januari). Wat een schitterend betoog van deze meningenvrouw. Waarom vinden de meningenmannen dat vrouwen niks zinnigs te zeggen hebben tijdens het nieuwjaarsdiner van de Nederlandse Sport Pers? Althans, ze staan, zegt Marijn, niet op de sprekerslijst. Laat Marijn de Vries het woord voeren, zou ik zeggen.

Henk van Dieren Olst

undefined

Leve de bezorger

Dinsdag 5 januari. Winter in het noorden, ijzel. Nauwelijks openbaar vervoer, scholen dicht, geen kip op straat. Maar wel om 07.00 uur Trouw in mijn brievenbus.

IJsmuts af voor mijn bezorger!

Tieneke Nawijn Bovensmilde

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden