brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Stoere strijders

Op een foto bij een artikel over IS (Trouw, 3 november) zien we stoer ogende mannen abseilen van een brug. Het lijkt bijna reclame voor een computergame! 'IS-strijders tijdens een militaire training', staat eronder. Het blijft me verbazen dat deze slachters, boeven, beulen nog steeds 'strijders' worden genoemd. Juist in deze framing schuilt een mede-oorzaak van de onbegrijpelijke populariteit van IS bij sommige groeperingen. Zo'n stoere strijder wil je wel wezen! Ik pleit voor het gebruik van termen met een negatieve connotatie, in plaats van een heldhaftige.

Rosite van der Woude Huizen

undefined

Niks oude knar

Daar gaan we weer. Corrie van Staa ziet tot haar kennelijke verdriet bijna alleen nog maar oude knarren op de tennisbaan (Trouw, 4 november). Ik ben het spuugzat in een hokje te worden weggezet. Ik kom daarom op mijn generatiegenoten die in groten getale lid blijven van politieke partij of vakbond (ook al hebben ze daar bitter weinig aan), voor hun kleinkinderen zorgen, bergen vrijwilligerswerk verrichten, participeren tot ze een ons wegen, hun stoep wel zelf schoonmaken, jonge generaties van harte en oprecht ook een goed en geïndexeerd pensioen gunnen. En ja, ook blijven tennissen.

W. Stoop (79) Santpoort-Noord

undefined

Jezusschuw

Brrrrrr. De predikant van de 'Binnenwaai' in IJburg te Amsterdam verontschuldigt zich haast dat het over Jezus gaat (De Verdieping, 4 november). En: "... het is niet het hoofddoel voor hem om mensen bekend te maken met Jezus". Nee, dat wil hij niet. Geen evangelisatie, dat is zijn principe! Met Jezus zou je de mensen alleen maar schuw maken! Ik heb veel bewondering voor pioniers die onontgonnen gebied ontwikkelen, maar ik ben bang dat Rob Visser gesubsidieerd zijn anker is kwijtgeraakt en zelf opnieuw zijn bronnen moet gaan opzoeken.

Jezus is geen marktartikel dat je al dan niet aanprijst om je targets te halen! Vreselijk!

Annelies Eijsink Etten

undefined

Goslinga - Ephimenco

Ik lees de bijdragen van Goslinga en Ephimenco, twee uitstekende columnisten van mijn ochtendblad, graag en veelal met grote instemming. Ook nu weer waar het hun pennenstrijd over immigratie en integratie betreft. Zij hebben beiden een punt, maar gaandeweg deze discussie bekruipt mij meer en meer het gevoel dat zij langs elkaar heen praten. Zo verworden hun columns tot een kleine loopgravenoorlog. Wat mij betreft mogen Ephimenco en Goslinga weer een ander onderwerp aansnijden.

Jan Kuijs Almen

undefined

Tractoren

Ik lees dat de vader die nu vrouw is, zegt niet meer met zoon naar tractoren te kunnen gaan kijken (Trouw, 3 november). "Zoals ik er nu uitzie, vind ik het niet meer passend." Tja wat is passend? Mijn moeder zette altijd de vuilnisbak buiten. Ik vind tractoren en landbouwwerktuigen interessant, dat heeft met mijn agrarische achtergrond te maken. Ik zie jongens en meisjes kickboksen. Je doet dingen die je leuk vindt, die bij je passen of die je kinderen interesseren. Maar of je man of vrouw bent, dat maakt in Nederland niet uit.

Elza van Staaveren Koog aan de Zaan

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden