brieven

Poetina

Internationaal onderzoek naar schuldigen aan de vliegramp in Oekraïne moet nog beginnen. Maar de burgemeester van Hilversum suggereerde al om als sanctie Maria Poetina het land uit te zetten om daarmee haar vader persoonlijk te treffen (Trouw, 23 juli).

Niemand, en zeker geen overheidspersoon, dient zich ertoe te laten verleiden steun en stem te geven aan gevoelens van wraak en een dochter te degraderen tot een projectiel, gericht op een vermeend schuldige vader. Wraak is niet hetzelfde als recht, dat zijn loop moet hebben.

J. Geursen Haarlem

undefined

Schandalig

Om van Poetins dochter woonplaats (in Nederland), wijk en naam van vriend te noemen (Trouw, 23 juli), met daarbij de kop dat de woede zich richt op Poetins dochter, is niet te verwachten van Trouw. Ik vind het dan ook schandalig. Ook het verwijzen naar een foto van de woning, gaat te ver. Aandacht voor privacy blijft nodig.

H. van Namen Wateringen

undefined

Expansie van het Westen

Jonathan Holslag schrijft over het falen van politici in Europa en in Europees verband naar aanleiding van aanslagen en brandhaarden in de ons omringende wereld (Opinie, 23 juli). Ik ben het volkomen met hem eens, echter wat ik niet hoor in dit artikel is de expansiedrift van het Westen ten opzichte van Rusland. Wij hadden Oekraïne met rust moeten laten na de inlijving van Oost-Europese en Baltische staten binnen ons westerse bondgenootschap.

Oekraïne was een stap te ver. Poetin wil de Navo en onze westerse invloed niet op zijn deurmat en ik begrijp hem hierin. Europese en Amerikaanse politici zijn te ver gegaan in hun expansiedrift en missie om hun ideologie over te brengen daar waar het een bedreiging vormt voor Rusland. De gevolgen kunnen desastreus zijn, nu en in de toekomst!

Rik Bronkhorst Amersfoort

undefined

Overdreven

Ben ik de enige die alle berichten en bovenal de 'Dag van nationale rouw' overdreven vind? Iemand op de radio vond gisteren zelfs dat deze ramp 9/11 overtrof. Geloof me: ik vind het verschrikkelijk wat er met MH17 is gebeurd, maar laat de naasten hun rouw en laat 'het land' er verder buiten.

Marion Maas Putten

undefined

Grootste ramp

Dag van rationale rouw is niet passend, schrijft Hans Kuyper in zijn ingezonden brief (Trouw, 23 juli). Zijn logica ontgaat me. Sinds de watersnood was dit de grootste ramp die ons land trof. Juist ook omdat nu sprake was van, al dan niet verkeerd gericht, uitwendig geweld binnen een oorlogssituatie.

Al was Tenerife door het grote aantal slachtoffers ook aanleiding genoeg geweest. (De nationale rouw bij het overlijden van prinses Wilhelmina was eigenlijk te veel van het goede.) Ik betrek voor mezelf ook de nu bij de vliegramp omgekomen buitenlanders erbij die in Nederland woonden.

Jan Dijk Amsterdam

undefined

Asielzoekers

Zes huizen voor negen asielzoekers, dat zijn er toch best veel, terwijl Nederlanders jaren op een wachtlijst moeten staan (Trouw, 22 juli). Kunnen ze niet drie of vier mensen samen in een huis laten wonen? Dat is nog altijd beter dan in het AZC, en scheelt weer in de kosten.

G. Miedema Amsterdam

undefined

Meer dan Obama

Jan Kees de Jager gaat bij het afgekalfde klungelende PTT-onderdeel KPN 625.000 euro per jaar verdienen. Een basissalaris, neem ik aan. Obama moet het stellen met 400.000 dollar per jaar, las ik (Trouw, 22 juli). Dat is de helft voor een job met misschien wel de grootste verantwoordelijkheid ter wereld.

Diep treurig.

Frits Schuurman Waalre

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden