brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Huwelijk Ephimenco

Ik meen uit de column van Sylvain Ephimenco in Trouw van 27 oktober te moeten opmaken dat hij in het huwelijk is getreden. Ik wens hem en zijn geliefde vele gelukkige en trouwe jaren. Dat hij zijn zwarte schoenen was vergeten, zij hem vergeven. Met gele gaat het ook. Als hij maar niet vergeet zijn columns te schrijven en op te sturen. Want ik zou deze niet kunnen missen.

Leo van der Lans Oldebroek

undefined

Angsthaas steekt de kop op

De kat, die onze tuinen terroriseert (Moderne manieren, Tijd, 24 oktober) doet mij ineens denken aan een andere diersoort, die in krantenkolommen en ook in deze rubriek steeds vaker dreigend de kop opsteekt. Dat is de angsthaas. Van dat beestje zijn we, wat ik u brom, voorlopig nog niet af.

Guus Koelman Rotterdam

undefined

'Eigen volk eerst'

Lezer H. Bruins uit Leeuwarden hoeft zich geen zorgen te maken over de blindheid van zijn medelanders (Opinie, 27 oktober): er zijn meer dan genoeg politici die 'Eigen volk eerst' durven te roepen. In Polen kun je er de verkiezingen mee winnen en bij ons staat Wilders in de peilingen op 31 zetels. Daarnaast zeilen ook Buma (CDA) en Zijlstra (VVD) graag mee met deze gure wind. Waarom? Omdat ze sinds Pim Fortuyn begrepen hebben dat je er politiekhatende thuisblijvers mee naar de stembus kunt lokken. Zo is 'Eigen volk eerst' weer uit de stinkende put geklommen en beginnen we al weer te wennen aan zijn gore adem.

Karel Demoet Utrecht

undefined

Erdogans manipulaties

We moeten niet verbaasd zijn als over enige tijd blijkt dat de Turkse president Erdogan de vluchtelingenstroom zelf mede op gang heeft gebracht door smokkelaars hiertoe aan te zetten. Erdogan wil Europa zijn diepe grieven laten voelen over de slechte manier waarop Europa hem zijn inziens behandelt. Op deze manier wint hij de strijd op meerdere fronten.

Erdogan is uit hetzelfde hout gesneden als Poetin. Hij wil macht en daarvoor moet alles wijken. Als Erdogan binnenkort de verkiezingen wint, krijgt hij de gelegenheid om zijn eigen agenda uit te voeren. Hij gaat dan met de Russische president Poetin strijden om een machtspositie in het Midden-Oosten. Laten de EU en de VS zich daarbij maar even afzijdig houden. Deze mensen kunnen alleen worden bestreden met dezelfde middelen die zij zelf ook gebruiken. Hard en zakelijk.

Frans Tjallingii Appelscha

undefined

ABP en tabaksindustrie

Ik ben verbijsterd door het artikel van Wanda de Kanter en Frits van Dam over de beleggingen van het ABP in de tabaksindustrie (Opinie, 26 oktober). Ik krijg het grootste deel van mijn pensioen van het ABP en wist niets van die beleggingen. Wat een schande. Ik sluit me van harte aan bij de oproep om druk uit te oefenen op het ABP om hiermee ogenblikkelijk te stoppen!

Marten Knip Zeist

undefined

Rokers en pensioen

Ik begrijp wel dat het ABP belegt in tabak (Opinie, 26 oktober). Wanneer iemand door roken eerder overlijdt, is dat winst voor het pensioenfonds, want het hoeft niet langer uit te keren.

Aleida Janssen Bussum

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden