brieven

Silly Walks

Het chauvinisme van de Britten lijkt naar ongekende hoogte te klimmen. Daarom is de cartoon van Tom (25 februari) meer dan briljant.

Die verwijzing naar het Ministry of Silly Walks van John Cleese en ook nog op het slappe koord. Kan zo in de Daily Telegraph.

Joop van Putten Zwolle

undefined

Zionistisch complot

Het is niet echt verbazingwekkend dat Natascha van Weezel (Trouw, 24 februari) van mbo-studenten te horen kreeg dat de achter IS zittende zionisten zo 'sneaky' zijn dat ze eigen mensen opofferen. De vraag rijst of en wanneer iemand zich gaat afvragen of de islam geen zionistisch complot is?

Bert Marcus Den Haag

undefined

Zure column

Tjonge, wat een zure column vandaag over het meegeven van Cito- uitslagen aan kinderen op de basisschool (Trouw, 24 februari). Ongenuanceerd en ook erg overdreven. Dat alle juffen op hun rug gaan liggen als er gezegd wordt dat iets moet van de inspectie, vind ik ronduit denigrerend en beledigend. Mijn ervaring in dezen is echt anders. Op de scholen waar ik werk worden die resultaten ook gedeeld met kinderen en ouders.

De manier waarop dit wordt gedaan is zorgvuldig. Ik nodig deze beste meneer dan ook uit voor een gesprek over hoe we dit op een goede manier aanpakken en met ons zoveel juffen en meesters. Die ook echt niet op hun rug gaan liggen voor de inspectie.

En laat me nu gewoon even lekker een week vakantie houden, zonder dat ik me hoef te ergeren aan dit soort geneuzel in de krant en op tv.

Carina van Hooft-Lodder Vleuten

undefined

Waarom

..kijk ik met droge ogen naar de ellende van de vluchtelingen en

..krijg ik tranen in de ogen als ik zwanendrifters in 'Hart van Nederland' deze vogels zie uitmoorden, ..kan ik geen begrip opbrengen voor boeren die klagen dat ze schade aan hun land oplopen, ..kan ik geen begrip opbrengen voor (provinciale) overheden die, ondanks een landelijk verbod, hier tóch een vergunning voor afgeven, ..kan ik geen begrip opbrengen voor politie die deze moordenaars het 'voordeel van de twijfel' geven ..voel ik me hierover zo gefrustreerd en machteloos?

H.C. De Roo Schagen

undefined

Nieuwe trolleybus

In het artikel over de mogelijkheden van de nieuwe trolleybussen in Arnhem (Trouw, 24 februari) wordt een wel erg rooskleurig beeld geschetst: met de remenergie van de bussen kunnen stekkerauto's en dito fietsen vanuit het trolleynet worden opgeladen. Benutten van de remenergie is op zichzelf een prachtige besparingsmaatregel omdat deze energie dan niet verloren gaat, maar om op te trekken heeft een bus ongeveer net zo veel energie nodig. Tijdens het rijden neemt zo'n bus ook nogal wat energie op uit het net en dan moeten er ook nog accu's opgeladen worden om de draadloze trajecten te overbruggen. Er is kortom geen sprake van een net dat nu ineens overloopt van overtollige energie omdat we efficiënter gaan remmen. Stekkerauto's en -fietsen opladen vanuit het trolleynet: wat mij betreft prima maar doe dit niet omdat het nu door een besparingsmaatregel mogelijk zou worden. Er is een woord voor: wishful thinking.

Otto Rodenburg Wijhe

undefined

Zonder bovenleiding

Niets nieuws, trams en trolleybussen zonder bovenleiding (Trouw, 24 februari) zijn niet nieuw. In Frankrijk, Spanje, China en nog meer landen rijden al trams en bussen zonder bovenleiding, althans goeddeels. Gerenommeerde bedrijven als Alstom, Alstom en Kawasaki, Caf, Bombardier, KinkiSharyo, Stadler, TIG, en Siemens bouwen en leveren deze trams en bussen allang. Bij trams blijft natuurlijk een ijzeren spoor nodig.

Frederik Hertel Almer

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden